Bu Yaz Umduğunu Bulamayan İnegöllü Mobilyacılar Modef Expo Fuarı'nı Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bu Yaz Umduğunu Bulamayan İnegöllü Mobilyacılar Modef Expo Fuarı'nı Bekliyor

Bu Yaz Umduğunu Bulamayan İnegöllü Mobilyacılar Modef Expo Fuarı\'nı Bekliyor

Mobilyacıların bu yaz yıl umduğunu bulamadığını ifade eden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan MODEF EXPO Fuarı'nı ümitle beklediklerini belirtti.

13.09.2012 13:46

Mobilyacıların bu yaz yıl umduğunu bulamadığını ifade eden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan MODEF EXPO Fuarı'nı ümitle beklediklerini belirtti.

Mobilyacıların 2012 yılında yüksek beklentilerle sezona başladığını ifade eden Başkan Özcan Ayhan, "2010 ve 2011 yıllarında İnegöl'de mobilya sektöründe işlerin yoğun seyretmesi 2012 yılında beklentilerimizi yükseltti. Fakat beklediğimiz gibi sezona bir giriş yapamadık. Nisan ayındaki MODEF, İstanbul'daki fuar gibi sönük geçti. Tüketicinin bu sene mobilyaya ağırlık vermemesi bizim bu konudaki beklentilerimizi karşılamadı. Fakat önümüzde 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında MODEF EXPO Fuarı var. Mobilyacılarımız yeni ürünleriyle, yeni tasarımlarıyla hem yurtdışına, hem yurtiçine hitap edecek şekilde yeni ürünler hazırlamakta. Dilerim bu fuar iyi geçer. Kışın mobilyacımız rahat nefes alır. Çünkü yazın istediği bağlantıları yapamayan esnafımız, kışın sıkıntı çekmemesi için EXPO Fuarı'nın iyi geçmesini bekliyor. Dileklerimiz ve çalışmalarımız o yönde. Çünkü, yurtdışı müşterileri genelde kışın alışveriş yapıyor. Sezon onlarda yurtiçinin aksine kışın başlıyor. Bizde şubat ayında başlar. Yurtdışında ise, ekim-kasım ayı gibi başlar. Türkiye'nin bazı bölgelerinde sezon anlayışı değişti. Bazı bölgelerimizde ev yenilemeler, düğünler kışa doğru sarktı. Bu İnegöl'de de böyle. Yazın ramazan ayının tam sıcaklara denk gelmesi yüzünden düğünler eylül ayında hızlanmaya başladı. Bu yurt genelinde de böyle. Yurt içinde ve yurtdışında artık beklentilerimiz yüksek" dedi.

Yatırımların fuarlara göre yapılmaması gerektiğini ifade eden Özcan Ayhan, "Fuarları değerlendirirken

'Bu fuar iyi geçti, büyük atılımlar yapalım' demeyelim. ya da 'bu fuar kötü geçti küçülelim' demeyelim. Hayat devam ettiği sürece mobilya üretimi devam edecektir. Biz de İnegöl'de mobilya üretmeye devam edeceğiz. Bazen inişler, bazen çıkışlar olacak. Hiçbir zaman karamsar olmayalım. Daha iyisini, daha güzelini, daha ekonomik şekilde satmanın yolunu arayalım" şeklinde konuştu.

Bu sene bekledikleri seviyede iş olmadığını belirten Ayhan, "Ama tamamen de iş olmadı denilemez. Geçen seneye göre düşük. Çünkü geçen sene sanayide daha fazla hareket vardı. Daha fazla eleman aranıyordu. Ama bu Türkiye genelinde sadece mobilyada olan bir sıkıntı değildi. Beyaz eşyada da, giyimde de bu sene aynı. Büyük giyim firmaları ürünlerinde yüzde 50-60 oranında indirim yapıyor. Bu işlerin iyi olduğu anlamına gelmez" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bu Yaz Umduğunu Bulamayan İnegöllü Mobilyacılar Modef Expo Fuarı'nı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement