Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: "İkinci El Konut Satışlarında Artış Olacak" - Son Dakika
Ekonomi

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: "İkinci El Konut Satışlarında Artış Olacak"

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: "İkinci El Konut Satışlarında Artış Olacak"

Dünyanın ilk global gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, önümüzdeki dönem konut piyasasını değerlendirdi.

25.08.2017 14:12

Dünyanın ilk global gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, önümüzdeki dönem konut piyasasını değerlendirdi. Taş, inşaat maliyetleri nedeniyle yeni konut satışlarında azalma olduğunu, buna rağmen ikinci el konut satışlarında artış beklediklerini belirtti. Taş, yeni konut satışlarındaysa yatırım için küçük metrekarelerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

"İkinci el gayrimenkul değerlenecek"

Emlak sektöründeki temel sorunun, gayrimenkulü yatırım aracı olarak görmekten çıkarak, 2017 itibariyle tamamen oturum amaçlı düşünülmesi olduğunu söyleyen Gökhan Taş, bunun sektörün yapısını tamamen değiştirdiğini belirtti. Diğer bir sorunun inşaat maliyetlerindeki artış olduğunu vurgulayan Taş, 'Birçok inşaat firması fiyatlarını maliyetleri kadar arttırmadı. Yeni inşaat projelerine eskisi kadar rahat yapılamayacak. Önümüzdeki dönemlerde ikinci el gayrimenkullerin sıfıra göre satışında artış olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Yatırım yapacaklar küçük metrekareleri tercih etsin"

Gayrimenkulü yatırım amaçlı düşünenlerin küçük metrekarelere yönelmesi gerektiğini belirten Taş, yatırımcılara mutlaka ara kat tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Gökhan Taş, "Yatırım için ulaşım hatları oluşmuş yerlerden ziyade ulaşım hattı geleceği olan lokasyonları tercih etmek lazım. Burada yapılan projeler her zaman daha değerlidir. Mesela Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Yeşilpınar gibi semtler İstanbul'un değerlenecek yerleri arasında. Şu an orada direk ulaşım hattı yok ama ulaşım gelecek. Bu işte hayaller daha pahalıya satılır" diye konuştu.

"Gayrimenkul danışmanı yılda en az 100 bin TL kazanır"

Bir gayrimenkul danışmanın ortalama yıllık kazancının 100 bin TL olduğunu vurgulayan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, bunun çok üzerinde kazananların da olduğunu ifade etti. Taş, "Hedeflerimiz var ve bu hedefleri yakalayanlar güzel kazançlar elde ediyorlar. Gayrimenkul danışmanlığının en önemli özelliği; dünyadaki her zengin insan gerçekten zekidir ama her zeki insan zengin değildir. Girişimcilik zeki insanların zengin olmasını sağlayan anahtardır. Kendi işlerini hemen hemen hiç yatırım yapmadan kurabilecekleri ender işlerden biri gayrimenkul danışmanlığıdır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: 'İkinci El Konut Satışlarında Artış Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement