Derviş, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na da Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Derviş, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na da Girdi

Derviş, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu\'na da Girdi

Eski BM Kalkınma Programı Başkanı Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Akbank'ta Oluşturulan Uluslararası Danışma Kurulu'na Başkan Oldu. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Bu Girişim, Türkiye İçin Var Olan Fırsatların Küresel Anlamda Daha İyi Anlaşılmasına Katkıda Bulunacak" Dedi.

14.04.2009 01:35

Eski BM Kalkınma Programı Başkanı eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Akbank’ta oluşturulan Uluslararası Danışma Kurulu’na başkan oldu. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Bu girişim, Türkiye için var olan fırsatların küresel anlamda daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacak" dedi.

AKBANK, eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı, eski Devlet Bakanı, halen Brookings Enstitüsü’nde küresel ekonomi alanında Başkan Yardımcılığı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Kemal Derviş başkanlığında Uluslararası Danışma Kurulu’nu oluşturdu.

İlk toplantı temmuzda

Dünyanın önde gelen isimlerinin yer alacağı Uluslararası Danışma Kurulu, küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Akbank için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunacak. 12 üyeden oluşacak Akbank Uluslararası Danışma Kurulu yılda iki defa toplanacak. Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı temmuz ayında İstanbul’da yapılacak.

Fırsatlar iyi anlaşılır

Bu girişimin oluşmasında liderlik rolünü üstlenen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Günümüzde farkı yaratan bilgidir" diyerek, şunları söyledi: "Öz ve doğru bilgiye kısa sürede ulaşabilmek fırsatları değerlendirmede, rekabetçi olmada ve risklere karşı korunmada bir öncelik yaratmaktadır. Oluşturduğumuz Uluslararası Danışma Kurulu, her biri kendi alanında engin bilgi ve tecrübeye sahip değerli üyeleri ile, Bankamızın bu gücüne katkıda bulunacaktır. Ayrıca bu girişimin Türkiye ekonomisi için var olan fırsatların küresel anlamda daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacağına inanıyorum."

Liderlik bağları güçlenecek

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Kemal Derviş, "Bu istisnai grubun toplantılarını dört gözle bekliyorum. Tüm üyelerine teşekkür ediyor ve Türkiye, Doğu Akdeniz Bölgesi ve dünya ekonomisi için kritik olan bu dönemde, istişarelerimizin Türkiye ve dünyadaki fikir liderleri arasındaki bağları güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’nda kimler var

Lord Stern (İklim değişikliği konusundaki Stern Raporu’nun yazarı, Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti, London School of Economics Ekonomi Profesörü)

Sir Win Bischoff (Citigroup Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi)

Lubna Olayan (Olayan Financing Company CEO’su)

Dani Rodrik (Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü)

Bülent Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Suzan Sabancı Dinçer (Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi)

Erol Sabancı (Akbank Yönetim Kurulu Danışmanı ve Şeref Başkanı)

Akın Kozanoğlu (Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

Bülent Adanır (Akbank Murahhas Üyesi)

Hayri Çulhacı (Akbank Murahhas Üyesi

Zafer Kurtul (Akbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Derviş, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na da Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement