Diyarbakır'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Diyarbakır\'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Diyarbakır'da, Kobi Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

28.01.2014 16:44  Güncelleme: 16:50

Diyarbakır'da "Kobi Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi" (KUYAP) kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Green Park Otel'inde gerçekleştirilen toplantıya DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Batman TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Demir, KOSGEB İl Müdürü Mehmet Fidan, TOBB'dan gelen uzmanlar ve çok sayıda KOBİ çalışanı ve temsilcisi katıldı.

Diyarbakır ilimizin de içinde bulunduğu 15 ildeki işletmelerin çalışanlarına ve işverenlerine yönelik eğitim ve uyum yeteneklerinin arttırılmasının hedeflendiği proje bilgilendirme toplantısında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Küresel ekonominin çok hızlı değişim gösterdiğini belirterek, bu değişime uyum sağlayabilenlerin, yenilikleri takip edenlerin ayakta kalabileceğini, aksi takdirde işletmelerin zamanla yok olacaklarını dile getirdi. Yeni dönemde sadece sermaye sahibi olmanın büyüme açısından yeterli olmayacağını vurgulayan Sayar; "Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de lojistik merkezinin açılması ve Organize Sanayi Bölgesinde kalifiye eleman yetiştirebilmek için meslek lisesi açılması projelerini başlattık. Amacımız yenilikçi yöntemlerle, işverenlerin ve çalışanların küresel ekonomiye ayak uydurmalarını sağlamak ve kalifiye eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır" diye belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AB Daire Başkanı Esra Özdemir ise proje çalışmaları hakkında misafirlere detaylı bilgi vererek, amaçlarının kalkınmanın küresel ekonomideki değişimlerini inceleyerek kobilerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyip gerekli olan alan çalışmalarını gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Özdemir; "iyi örnek olan işletmelerin belirlenerek gerekli saha ziyaretlerinin gerçekleştirilmesiyle kobi çalışan ve işverenlerinin kapasitelerinin arttırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement