Dünyanın En Hızlı Açık Deniz Karakol Gemisi Türkiye'den - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Hızlı Açık Deniz Karakol Gemisi Türkiye'den

Dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi Türkiye'den Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu: "Ares 150 Hercules markasıyla adlandırdığımız açık deniz karakol gemisi, şuanda performans itibariyle dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi olma...

06.12.2017 18:00

Dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi Türkiye'den

Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu:

"Ares 150 Hercules markasıyla adlandırdığımız açık deniz karakol gemisi, şuanda performans itibariyle dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi olma özelliğine sahip"

ANTALYA - Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, 2014 yılında imzaladıkları projenin yaklaşık 6 yıllık bir ihale sonrası 18 firma arasından kendi şirketlerine verildiğini söyledi. Katar ile başlangıç olarak 17 gemi için anlaştıklarını ifade eden Kerif Kalafatoğlu, "Bunun içerisinde 24 metre, 34 metre boylu ve 2 adet de 48 metre boylu gemiler vardı. 24 metre boylu olanların tamamını teslim ettik. 34 metrelerden serinin 7'nci botu dünyanın en iyi karakol gemisi seçildi, diğer taraftan 48 metre boylu Ares 150 Hercules markasıyla adlandırdığımız açık deniz karakol gemisi, şuanda performans itibariyle dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi olma özelliğine sahip" dedi.

"17 geminin devamı da gelecek"

Katar ile yapılan anlaşmanın askeri denizcilikte Türkiye'nin en büyük ihracatı olduğuna dikkat çeken Kalafatoğlu, "Bu proje Türkiye'nin şuana kadar gerçekleştirdiği en büyük ihracat projesi. En büyük ihracat bağlantısı. Diğer taraftan yine kompozit gövdeli karakol gemileri sınıfında dünyanın en büyük projesidir. Memnuniyetle bildirebilirim ki, proje daha şuanda müşteri memnuniyetinden dolayı büyümeye başladı. 17'nin devamı da bizlere teyit edildi. O bakımdan memleketimiz adına gururlandığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

Askeri gemilerde genelde personel ergonomisine önem verilmediğini belirten Kalafatoğlu, gemileri yaparken trend oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Farklı bir dokunuş getirmek istedik. Her ne kadar askeri bir gemisiyse de tabii ki ana fonksiyonlarını başarıyla ifa etme durumunda bu gemiler fakat içinde yaşayan personelin de askeri ihtiyaçlarını mümkünse en üst seviyede ve konforda sağlanmasını istiyoruz. Önceleri biraz eleştirildik ancak daha sonra bu firma standardı oldu ve müşterilerimiz memnun oldu" ifadelerini kaydetti.

Dünyanın En Hızlı Açık Deniz Karakol Gemisi Türkiye\'den
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Hızlı Açık Deniz Karakol Gemisi Türkiye'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement