Ereğli'de Ro-Ro Taşımacılığı Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ereğli'de Ro-Ro Taşımacılığı Başlıyor

Ereğli\'de Ro-Ro Taşımacılığı Başlıyor

Ereğli'den ilk Ro-Ro gemisinin yarın sefere başlaması planlanıyor.

20.09.2013 16:05  Güncelleme: 16:59

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nden, ilk Ro-Ro gemisinin, yarın sefere başlamasının planlandığını ifade etti.

Yazılı açıklama yapan İrfan Erdem, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetimi ve Liman Başkanlığı ile yaptıkları çalışmalar sonucu, Erdemir Limanı'nı Ro-Ro taşımacılığına uygun hale getirildiğini söyledi. Ereğli'de denizcilik sektörü adına önemli bir ilkin hayata geçtiğini vurgulayan Erdem, şöyle dedi:

"İlçeden ilk Ro-Ro gemisi 21 Eylül'de Erdemir Limanı'ndan seferlerine başlayacak. Kalyoncu Ro-Ro Denizcilik tarafından işletilen 'Melissa-K' isimli kargo gemisiyle ilk olarak Ereğli ile Ukrayna'nın Ilichevsk limanları arasında haftada iki sefer düzenlenecek. İlerleyen zamanda ise 'Black Sea-K' ve 'Samsun Express' gemilerinin de eklenmesiyle Ereğli- Kırım hattında sefer sayıları artırılarak devam edecektir."

Ro-Ro taşımacılığının, denizcilik sektörünün ve ekonominin hareketlenmesi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Erdem, "Başlangıçta bir gemiyle başlayacak Ro-Ro taşımacılığı, ilerleyen yıllarda sektörümüze ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan bir iş kolu haline gelebilir." diye konuştu.

Zonguldak Haber

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ereğli'de Ro-Ro Taşımacılığı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement