Ford'un 7 Yeni Modeli Antalya'da - Son Dakika
Ekonomi

Ford'un 7 Yeni Modeli Antalya'da

Ford\'un 7 Yeni Modeli Antalya\'da

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Ford, Antalya AutoShow'da 7 yeni modelini Antalyalılarla buluşturuyor.

10.09.2013 10:54  Güncelleme: 22:09

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Ford, Antalya AutoShow'da 7 yeni modelini Antalyalılarla buluşturuyor. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Antalya AutoShow Fuarı'nda Ford, hafif ticari araçları Tourneo Custom, Transit Connect ile binek araçları Kuga, Fiesta, B-MAX, C-MAX ve Focus modellerini otomobil tutkunlarıyla bir araya getirdi.

Ford Otosan Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, Ford markasını yıllardır başarıyla temsil eden Antalya'daki bayileri Bilaller ve Otokoç'a teşekkür etti. Ürün yelpazelerinin geniş ve genç olduğunu belirten Yücetürk, Ford Kuga ve Ford Fiesta başta olmak üzere yenilenen tüm modellerin özel teknolojiyle donatıldığını anlattı. Yücetürk, "2012 yılı sonlarında Custom ailesi, Ranger ve B-Max modellerimizi tanıttık. 2013 yılına da hızlı başlangıç yaparak Fiesta ve Kuga modellerimizi ürün gamımıza ekledik" dedi.

KUR ARTIŞI FİYATLARA YANSIYACAK

Suriye olayları ve döviz kurlarındaki hareketliliğin etkileri konusunda, son 15 yıla bakıldığında yaklaşık her 4 yılda bir otomotiv sektöründe iniş- çıkış yaşandığına değinen Yücetürk, şöyle devam etti:

"Farklı nedenler, ama kriz olarak adlandırılabiliriz. Dolayısıyla Türkiye'de bu anlamda yeterli tecrübe, kriz veya durgunluk yönetimiyle alakalı deneyim mevcut. Şu an bulunduğumuz süreç henüz böyle değil, ama döviz kurunun artması, doğal olarak adetlerde olumsuz etki yaratacaktır. Kurlar bir süre sonra fiyatlara yansımaya başlayacak. Son 1 aydır da yavaş yavaş yansımaya başladığını gözlemliyoruz. Sadece kur da değil, artan faizler, tüketici kredilerindeki durgunluk da sektör üzerinde olumsuz etki yapacaktır."

Ford Otosan Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, bu dönemde yapılacakların geçmiş yıllardaki gibi daha yalın stok politikalarına geçiş yapılarak, hem ana firmaların hem de ana firmalara bağlı bayilerin bu süreci nispeten en düşük hasarla veya hasarsız atlatmalarını sağlamaya çalışmak olacağını dile getirdi. Yücetürk, "Bunları konuşmak için henüz erken, geçen yıla göre daha büyüyen bir pazar var. Yaklaşık 820 bin civarında bir pazar büyüklüğü vardı. İlk 8 aylık verilere göre yüzde 20 büyümüş, ticari araçlarda biraz daralma var. Toplamına baktığımızda pazar yüzde 15'lerde büyümeye işaret ediyor. Ama tabi tedbirli olmakta da fayda var" diye konuştu.

SEFERBERLİĞİN CİP SATIŞINA ETKİSİ

Ciplerin olası bir savaş durumunda seferberlik altına alınması durumunu da değerlendiren Yücetürk, bunun yeni bir haber olduğunu, cip piyasasında etkileri için 1-2 ay beklenmesi gerektiğini söyledi. Geçmişte Irak savaşında da bunun gündeme geldiğini, pazara negatif bir etkisi olmadığını belirten Yücetürk, "Dolayısıyla yine çok büyük etkisi olacağını tahmin etmiyorum. Hepimizin arzusu, dileği herhangi bir şekilde askeri bir operasyon olmadan, bu işin barışçıl yollardan çözümlenmesi. Kimse o anlamda bir sıkıntı yaşamak istemeyecektir. Bizim beklentimiz de barışçıl yollardan belli bir noktaya kavuşması. Ülkenin ve çevre ekonomilerinin çok da fazla zedelenmeden yoluna devam etmesi" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ford'un 7 Yeni Modeli Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement