Günümüzün Gözde Mesleğinde Tmgd'ler İşbaşı Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Günümüzün Gözde Mesleğinde Tmgd'ler İşbaşı Yapıyor

Günümüzün Gözde Mesleğinde Tmgd\'ler İşbaşı Yapıyor

ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi’nden Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alan ve sınavdan başarılı olanlar iş başı yapmaya başladılar.

18.10.2015 10:59

ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi'nden Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alan ve sınavdan başarılı olanlar iş başı yapmaya başladılar.

İş yerlerinde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu 30 Haziran 2015 tarihinde yasal olduktan sonra işsizlere yeni iş imkanı doğdu.

ASPİR Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi Sorumlusu Emine Arslan, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, eğitimlerin içeriği ve mesleki kazançlarını aktardı. Tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan, gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran olarak faaliyette bulunan işletmelerin bünyelerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurmak zorunda olduğunu hatırlatan Emine Arslan, 30 Haziran 2015 tarihinde bu zorunluluğun yasal olarak başladığını ve 2016'da iş yerlerindeki denetimlerin de başlayacağını ifade etti.

NE ŞARTLAR GEREKİYOR

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak için gereken şartları da aktaran Arslan şöyle konuştu: " Üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık lisans mezunu olmak ilk kıstas. Sonrasında eğitim kurumumuza gelerek 1 hafta sürecek olan 49 saatlik Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alınıyor. Eğitim sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavda 70 puan alarak başarı sağlayan herkes, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olabiliyor. 1 kişinin 4 defa sınava girme hakkı var. Ayrıca danışman olan kişiler, 5 yılda bir sertifikasını yenilemek zorunda."

İŞ KOLU ALANI OLDUKÇA GENİŞ

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olanların pek çok iş kolunda çalışma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Arslan, iş alanlarını şu şekilde aktardı: "Akaryakıt istasyonları başta olmak üzere boya, tiner fabrikaları, kozmetik fabrikaları, belediyelerin ve kurumların atık depoları, fabrikaların boyahaneleri, geri dönüşüm fabrikaları, dinamit fabrikaları, maden sahası ve aklınıza gelebilecek tehlikeli ve patlayıcı madde üreten, boşaltan, satışını yapan tüm firmalarda çalışabilirler. Ayrıca tehlikeli madde güvenlik danışmanı olduktan sonra 1 değil 5 firmada danışmanlarımız çalışabilirler. Eğitimlerimizi alıp sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz firmalarda işbaşı yapmaya başladı. Biz, buradan bu işi ve mesleği yapmak isteyenlere seslenmek istiyoruz. ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi'ne gelin, günümüzün gözde iş mesleğini yakalayın." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Günümüzün Gözde Mesleğinde Tmgd'ler İşbaşı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement