
Amerika Birleşik Devletleri’nin West Virginia Eyaleti’nde, istemediğini söylemesine rağmen hamburgerine peynir konulan bir kişi, uluslararası fast-food devi McDonald’s şirketine 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
PEYNİRE ALERJİK: Jeromy Jackson, Star City’deki bir McDonald’s lokantasından aldığı hamburgerdeki erimiş peynir nedeniyle neredeyse öldüğünü ileri sürdü. Jackson, lokantadan alınan hamburgeri, annesi Trela ve annesinin arkadaşı Andrew Ellifritz ile birlikte film izlerken yemişti. Jackson, peynire alerjik olduğu için ilk lokmadan sonra hastaneye kaldırıldı.
AZ KALSIN ÖLÜYORDU: Davacı Jackson’un avukatı Timothy Houston, 12 milyon kişinin çeşitli alerjileri olduğunu ve McDonald’s şirketinin kimsenin yaşamını tehlikeye atmaya hakkı bulunmadığını söyledi. Houston, Jackson’un, birkaç kez peynir istemediğini ve alerjik olduğunu belirttiğini kaydetti. Houston, "Buna rağmen, müvekkilim neredeyse yaşamını yitiriyordu" dedi. Jackson, hamburgeri ısırdıktan sonra Clarksburg’da hastaneye kaldırılmıştı.
10 MİLYON DOLAR İSTİYOR: Şirket, hastane masraflarını ödemeyi teklif etmişti. Dava dilekçesinde, McDonald’s, ihmalcilik, kasıtlı zarar verme ve ruhsal strese yol açmak gibi iddialarla suçlanıyor. Jackson, 10 milyon dolar talep ediyor. McDonald’s, 1992’de, üzerine sıcak kahve dökülen bir kadına 2.9 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.
Son Dakika › Ekonomi › 'Hamburgerime Neden Peynir Koydun' Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.