İran'dan sitem dolu açıklama: Hiçbir ülke bizimle iş birliğine yanaşmıyor - Son Dakika
Ekonomi

İran'dan sitem dolu açıklama: Hiçbir ülke bizimle iş birliğine yanaşmıyor

ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran'ın Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, şu an hiçbir ülkenin İran'la iş birliğine yanaşmadığını söyledi.

20.07.2020 14:19  Güncelleme: 16:29

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, ülkenin güneyinde yer alan gaz sahalarındaki çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Bakan Zengene, "Ferzad B Gaz Sahası sözleşmesi en kısa zamanda İranlı bir şirketle imzalanacaktır. Şu an hiçbir ülke, hiçbir konuda bizimle iş birliği yapmaya yanaşmıyor" dedi.

Ülkede petro kimya ürünleri üretiminin bu yıl 25 milyon tona ulaştığına işaret eden Zengene, söz konusu alanda ihracat konusunda iyi bir durumda olduklarını ifade etti, ancak ABD yaptırımları nedeniyle ayrıntıları paylaşamayacağını belirtti.

ABD YAPTIRIMLARI

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ve İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketini 3 ay sonra resmen hayata geçirmişti.

ABD'nin İran'a yönelik ikinci yaptırım paketi, 180 günlük sürenin dolmasının ardından 5 Kasım 2018'de devreye girmişti.

Buna göre, İran Ulusal Petrol Şirketi, İran Petrol Ticaret Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketine uluslararası kısıtlamalar getirilirken, ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı İran'dan petrol ve ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulanmıştı.

İran\'dan sitem dolu açıklama: Hiçbir ülke bizimle iş birliğine yanaşmıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İran'dan sitem dolu açıklama: Hiçbir ülke bizimle iş birliğine yanaşmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • t.c: ÇÜNKİ İKİ ROLDE OYNAYAN ,HAİN VE NANKÖRSÜNÜZ 5 4 Yanıtla
  • Xyz: Suriyelilere ve azerilere yaptıklarınız için az bile 5 4 Yanıtla
  • sinirli: daha kötü olun..beter olun azerilere gösteri izni vermediniz ama ermenilere müsaade ettiniz.. 5 4 Yanıtla
  • BEŞİKTAŞ33": BETER OLUN İNŞALLAH 4 4 Yanıtla
  • Kıyamam: Kıyamaaamm şen küştün mü bizeee 4 3 Yanıtla
  • Adnan karaoglan: Siz tarihte de boylediniz. Lakin tarih tekerrür etmeyecek.yani Türkler sizi bir defa daha affetmeyecek. Bu demektir ki. Türkleri arkadan hep vurdunuz. Sikisincada aman bizi kurtarın sizi Ermeniler kurtarsin. ... 3 2 Yanıtla
  • Kol: Bir insan, bir millet ikinci defa kandirilirsa o insanda o millette enayidır. Çok şükür, kurnazlıklarinizla uyandık. Kendimizdeyiz. Terörizmi yıllarca desteklerdniz. Saddami bitirdiniz.gazi en pahalıdan veriyorsunuz. Kusura bakmayın. Ağlamayın. Sinsi olmak lanet birseydir 2 1 Yanıtla
  • Karadenzli: Allah Müslümanlara Dünya Capinda Petrol vermis ama kullanmasini bilemediniz ve simdi de bizle isbirliği yapilmiyor diye ağliyorlar....ilk önce Adam olun ondan sonra bakariz...... 1 1 Yanıtla
  • Vatandaş : Ikiyuzlu ve hainlerin sonu budur. Teroristlere destek verirsen dımbız dımbız gezersin iran 1 1 Yanıtla
  • Sy: İt itle yiğit yiğitle yürür size müstehak 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement