İşte En Zengin Türk Ve Serveti - Son Dakika
Ekonomi

İşte En Zengin Türk Ve Serveti

İşte En Zengin Türk Ve Serveti

FORBES Türkiye'nin bu yıl yedincisini hazırladığı "En Zengin 100 Türk" araştırmasının sonuçları açıklandı.

28.02.2012 11:17  Güncelleme: 12:46

Türkiye'nin en zengini yine Hüsnü Özyeğin!

Forbes Türkiye'nin "En zengin 100 Türk" sıralamasında Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, 3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. Özyeğin, bugüne kadar Forbes Türkiye tarafından hazırlanan "En Zengin 100 Türk" listesinde en çok birinci olan isim.

İKİNCİ KARAMEHMET, ÜÇÜNCÜ ÜLKER

Listede Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet 2,9 milyar dolarlık servetiyle ikinci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 2,8 milyar dolar ile üçüncü oldu.

Sıralamada Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Koç Holding'den Semahat Arsel, 2,6'şar milyar dolarlık servetleriyle dördüncülüğü paylaştı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise 2,5 milyar dolarlık servetiyle altıncı sırada yer aldı.

"En Zengin 100 Türk" listesinin ilk 10'u; 2,4 milyar dolar ile Filiz Şahenk, 2,3 milyar dolar ile Şarık Tara, 2,2 milyar dolar ile Suna Kıraç ve 2,1 milyar dolar ile Ali Ağaoğlu şeklinde sıralandı.

GEÇEN YIL KARAMEHMET'E KAPTIRMIŞTI

Hüsnü Özyeğin, 2011 listesinde "En Zengin Türk" unvanını, 4 milyar dolarlık servetiyle Mehmet Emin Karamehmet' kaptırmıştı. Özyeğin, ikinciliği Semahat Arsel'le paylaşırken onları Rahmi Koç izlemişti.

2009 ve 2010'da ise En Zengin Türk yine Hüsnü Özyeğin'di. En yakın rakipleri arasındaysa yine Mehmet Emin Karamehmet ve Şarık Tara yer alıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İşte En Zengin Türk Ve Serveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement