İticü'de Girişimcilik Veri Bankası Kuruluyor - Son Dakika
Ekonomi

İticü'de Girişimcilik Veri Bankası Kuruluyor

İticü\'de Girişimcilik Veri Bankası Kuruluyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) çatısı altında kurulacak girişimcilik veri bankası projesine destek veren kurumlar, iş birliği protokolüne imza attı.

03.05.2012 10:33

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) çatısı altında kurulacak girişimcilik veri bankası projesine destek veren kurumlar, iş birliği protokolüne imza attı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi iş birliği protokolü imza töreni, Düzce'de gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, girişimciliğin önemini anlatarak İTİCÜ çatısı altında kurulacak girişimcilik veri ve bilgi bankası konusunda bilgi verdi. Ekren, "Girişimcilikle ilgili bir veri bankası yapılması lazım. Avrupa'daki 8 ülkede yapılan bir projeden sonra, Türkiye'de girişimci üniversite olarak kabul edilmiş iki önemli enstrüman kurmayı planladık. Bir tanesi, girişimcilik bilgi bankasını kurmak istiyoruz. Türkiye ve İstanbul'da

girişimcilikle ilgili önemli bilgilerin derlenip toparlanarak kullanıcılara açıldığı bir sistem kurmayı düşünüyoruz. İkincisi de öğrencilerimizin eğitim ve öğretim içinde buldukları veya uygun gördükleri projenin minik de olsa finansmanını sağlayacakları bir birikim oluşturmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, verimli bir iş birliği yaptıklarını belirterek, "KOSGEB ve MARKA ile yaptığımız çalışmalarda Avrupa Girişimcilik Ödülü ve fonların alımında önemli bir iş birliği içinde bulunduk" dedi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da üniversite ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek her zaman destek olmaya çalıştıklarını vurguladı.

MARKA Sekreteri Erkan Ayan ise," İnşallah Düzce Üniversitesi kalkınmada nefer olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, girişimcilik iş birliği için imzalar atıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İticü'de Girişimcilik Veri Bankası Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement