Kalite Çemberi Finalistleri Ödüllerini 22 Ekim'de Alacak - Son Dakika
Ekonomi

Kalite Çemberi Finalistleri Ödüllerini 22 Ekim'de Alacak

Kalite Çemberi Finalistleri Ödüllerini 22 Ekim\'de Alacak

Kalder Ankara Şubesi Tarafından Bu Yıl İkincisi Düzenlenen Kalite Çemberi Ödülleri, 22 Ekim'de Gerçekleştirilecek Konferansta Verilecek.

30.09.2009 01:44

KalDer Ankara Şubesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kalite Çemberi ödülleri, 22 Ekim’de gerçekleştirilecek konferansta verilecek.

KALDER Ankara Şubesi tarafından bu yıl ikincisi verilecek olan Kalite Çemberi Ödülüne başvurular tamamlandı. Boytaş Mobilya, BSH Ev Aletleri, İnci Akü, Kordsa Global, Man Türkiye, Mesa İmalat, Schott Orim Cam ve Yünsa’dan gelen 15 başvurunun 14’ü finale kaldı.

KalDer yetkilileri, ödülün amacının Türkiye’deki kuruluşlarda, kuruma değer katan kalite çemberi çalışmalarının örnek teşkil etmesini sağlamak ve çalışanların kalite gelişimine katkılarını ödüllendirmek olduğunu belirtti. Bu amaçla başlatılan ödüle bu yıl sekiz kurumdan 15 farklı kalite çemberi başvuruda bulundu. Başvuran kalite çemberlerinden 14’ü finale kalmaya hak kazandı.

Ödül almaya hak kazanan çalışmalar, ödüllerini 22 Ekim’de gerçekleşecek konferansta alacaklar. 12. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’na, ödül başvurularına ek olarak, sunum yapmak için dört kalite çemberi başvuruda bulundu. Konferansta sunum yapmak üzere sekiz kalite çemberi seçildi.

Birikimler paylaşılıyor

KALİTE çemberleri, Türkiye’de ilk defa 1983 yılında uygulanmaya başlandı.

Kuruluşların bu konudaki bilgi birikimlerini ve gerçekleştirilen çalışmaları paylaşmak amacıyla, 1998 yılından bu yana her yıl KalDer tarafından ‘Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’ düzenleniyor. Bu konferanslarda, kuruluşların kalite çemberleri faaliyetlerini nasıl gerçekleştirdikleri, ne tür zorluklarla karşılaştıkları, elde ettikleri sonuçlar ve kazanımlar paylaşılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kalite Çemberi Finalistleri Ödüllerini 22 Ekim'de Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement