Krugman: Teşvikler Bunalımı Uzak Tuttu - Son Dakika
Ekonomi

Krugman: Teşvikler Bunalımı Uzak Tuttu

Krugman: Teşvikler Bunalımı Uzak Tuttu

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Paul Krugman, Hükümetlerin Agresif Teşvik Harcamalarının, Dünyanın İkinci Büyük Bunalımdan Uzak Durmasına Yardım Ettiğini Söyledi.

10.08.2009 15:06

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Paul Krugman, hükümetlerin agresif teşvik harcamalarının, dünyanın ikinci büyük bunalımdan uzak durmasına yardım ettiğini söyledi.

Tam ekonomik iyileşmenin, 2 ya da daha fazla yıl süreceğini belirten Krugman, ancak küresel krizin en kötü döneminin sona erdiğini, ekonomi ve ihracattaki büyümenin istikrar işaretleri gösterdiğini kaydetti.

Ancak iyileşmenin hayal kırıklığı yaratabileceğine işaret eden Krugman, uzun dönem hükümet harcamalarının sürdürülebilir olmadığını ve işsizlik oranının da geride kalacağını söyledi.

Krugman, bugün krizdeki ülkelerin, 1997-98 yıllarında Asya mali krizinde yaşanan şekilde Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğacak bir toparlanma yaşayamayabileceğini belirtti.

Paul Krugman, Asya'nın ihracattaki iyileşmenin de etkisiyle ABD ve Avrupa'dan daha hızlı toparlanabileceğini de ifade etti.

Küresel mali sistemin yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olduğunu ve ekonomik krizin yinelenmesinden kaçınmak için daha sıkı düzenleyici kurallar uygulanması gerektiğine işaret eden Krugman, ancak reformların hızının azalmaya başlayabileceğine ilişkin kaygısını dile getirdi.

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Krugman: Teşvikler Bunalımı Uzak Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement