Odd Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Odd Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri Açıldı

Odd Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri Açıldı

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: "Günümüzde otomotiv yetkili satıcılarındaki iş hacminin 3'te 1'i oto kaporta ve boya bölümünde, ancak boya bölümünde çalışanların yüzde 3'ü ve kaporta bölümünde çalışanların da yüzde 17'si meslek lisesi, meslek yüksek okulu mezunudur" "Atölyenin kalitesinin yetkili.

21.02.2014 09:20

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, "Günümüzde otomotiv yetkili satıcılarındaki iş hacminin 3'te 1'i oto kaporta ve boya bölümünde, ancak boya bölümünde çalışanların yüzde 3'ü ve kaporta bölümünde çalışanların da yüzde 17'si meslek lisesi, meslek yüksek okulu mezunudur" dedi.

ODD üyesi firmalar ve PPG Industries'in katkılarıyla sektörün hizmet kalitesini ve servislerde istihdam edilen çalışanların yetkinliklerini artırmak amacıyla Güllübağlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde "Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

Atölyelerin açılış töreninde konuşan Bayraktar, ODD'nin katkılarıyla ve PPG'nin destek vermesiyle "Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri"nin açılışı için bir araya gelindiğini belirterek, "Günümüzde otomotiv yetkili satıcılarındaki iş hacminin 3'te 1'i oto kaporta ve boya bölümünde, ancak boya bölümünde çalışanların yüzde 3'ü ve kaporta bölümünde çalışanların da yüzde 17'si meslek lisesi, meslek yüksek okulu mezunudur" diye konuştu.

ODD'nin İnsan Kaynakları Komitesi'nin başlattığı çalışmayla bu ihtiyaca nasıl cevap verileceğiyle ilgili çalışma başlattıklarını ve sonunda bu atölyelerin oluşturulduğunu ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

" Türkiye'de sektörün daha iyi çalışması, ileri gitmesi, otomobil sahipliğinin artması ve bağlı olduğu sektörlerin de aynı şekilde gelişmesini amaçlıyoruz. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden otomotiv sektörünün gelişimi için elimizden geleni yapacağız. Yetkili satıcılarda yapılan işin kalitesinin yanında iş sağlığı ve güvenliği konusunda da büyük eksiklikler var. Atölyenin kalitesinin yetkili servislerden hiçbir farkı yok. Arkadaşlarımız buradan hayata hazır bir şekilde başlayacak. Bu atölyeye desteklerimizi sürdüreceğiz."

PPG Oto Tamir Boyaları Ülke Müdürü Bülend Alpay, Türk otomotiv sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacından ortaya çıkan bu projeyi ODD ile yaptıklarını ve bu yatırımdan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Alpay, otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünün sosyal sorumluluk projeleriyle desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Okulumuzda öğrencilerimizin gelişimini destekleyecek her konuda PPG olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.

Güllübağlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lises Müdürü Timur Özen de sektör temsilcilerinin kalifiye eleman ihtiyacından bahsettiğini anımsatarak, "Bu eğitim laboratuvarında pırıl pırıl gençler yetiştireceğiz. Öğrencilerimizi mezun olduktan sonra takip edeceğiz. Alanlarında istihdam edilmeleri ya da eğitimlerine devam etmeleri konusunda destek olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bayraktar, Alpay, Özen'in yanı sıra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Belediyesi yetkililerinin kurdela kesimiyle ODD Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri açıldı.

Bu arada, açılışı gerçekleştirilen 12 kişilik 2 atölyede ilk yıl 24 öğrenci, ikinci yıldan itibaren 32 öğrenci, 5 yılda ise 152 öğrencinin eğitilmesi planlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Odd Uygulamalı Oto Boya ve Gövde Atölyeleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement