Öyk'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay - Son Dakika
Ekonomi

Öyk'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay

Öyk\'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Muğla ve Afyonkarahisardaki iki taşınmazın imar planı değişikliklerini onayladı.

30.01.2014 09:54

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Muğla ve Afyonkarahisardaki iki taşınmazın imar planı değişikliklerini onayladı. ÖYK, Maliye hazinesine kayıtlı Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki taşınmazın ihalede 5 milyon 950 bin TL ile en yüksek teklifi veren Ali Rıza Kayacı'ya satışına izin verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'nde yer alan yat liman alanı fonksiyonunu öneren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazlardan; Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. talep edilen bazı hususlar kabul edildi. ÖYK diğer itirazların reddine karar verdi. Askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu kabul edilen itirazlara göre yeniden düzenlenen Yat Liman Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. Bilgi ve gereği için Güllük Belediye Başkanlığı'na kararın gönderilmesine karar verildi.

ÖYK, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi, Ece Mahallesi'nde yer alan 5 bin 430 metrekare yüzölçümlü taşınmaza yönelik "Konut Alanı", "Yol" imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen bazı itirazlar doğrultusunda yeniden düzenlenen 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verdi. Bilgi ve gereği için Sandıklı Belediye Başkanlığı'na kararın gönderilmesine karar verildi.

-TAŞINMAZ SATIŞINA ONAY-

ÖYK, Maliye hazinesi adına kayıtlı Antalya'nın Alanya ilçesi, Emişbeleni köyünde yer alan bir taşınmazın "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen ihale ilanı ve ihale şartnamesinde belirtilen hususlar kapsamında yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonunca; 5 milyon 950 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ali Rıza Kayacı'ya ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Ali Rıza Kayacı'nın imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine dair verilen kararı onayladı.

Bu karar gereklerinin ve satışa konu taşınmazın devir işlemlerinin ihale şartnamesindeki hükümler doğrultusunda yerine getirilmesine ÖYK tarafından onay verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öyk'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement