Samsun'da İş'le Buluşmalar Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Samsun'da İş'le Buluşmalar Toplantısı

Samsun\'da İş\'le Buluşmalar Toplantısı

Türkiye İş Bankası'nın 2008 yılından bu yana düzenlendiği "İş'le Buluşmalar" toplantısı Samsun'da gerçekleşti.
Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen, değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası...

03.12.2013 17:16

Türkiye İş Bankası'nın 2008 yılından bu yana düzenlendiği "İş'le Buluşmalar" toplantısı Samsun'da gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen, değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatların, yeni iş alanlarının ve sektörel gelişim fikirlerinin gündeme geldiği "İş'le Buluşmalar" toplantıları Samsun ile devam ediyor.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin açılış konuşmasını yaptığı "Ticaretteki Değişim Rüzgarlarına Samsun'dan Bakış" başlıklı toplantının moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ gerçekleştirdi.

Toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi, İşletme Yönetimi Geliştirme Bölümü ve Dış Ticaret Teşvik Kurumlarını Güçlendirme Bölümü Emekli Kurucu Başkanı Prof. Dr. Osman Ata Ataç, Okan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

"İŞ BANKASI KREDİDE AÇIK ARA LİDER"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Karadeniz'de kredi hacmine sahip en yüksek kent Samsun. İş Bankası Samsun'da 1927 yılında ilk şubesini açmıştır. Çok uzun yıllardan bu yana da en fazla şubeye sahip olan özel bankayız. Biz bu dükkanları 'çalışsın' diye 'içleri dolsun' diye açtık. Bir Türk bankası olarak, Cumhuriyet'in kuruluşundan sadece 1 yıl sonra kurulmuş bir banka olarak bugün 200 milyar TL'yi aşkın bir aktif büyüklüğü ile 23 milyar TL'nin üzerinde en büyük öz kaynağa sahip olmuş bir banka olarak 132 milyar liraya erişmiş kredilerle Türkiye ekonomisine hizmet ve destek veriyoruz. Bu kredilerimizin yüzde 72 ticari kredidir. İş Bankası kredide sıkıdır ama açık ara lideriz. Bu ülkenin kaynaklarını heba etmeksizin bugün sektörün 1 puan daha altında sorunlu krediler oranına sahip olmak demek sorumluluğunu yerine getirmek demektir. Bugün İş Bankası 6.5 milyar dolar civarında enerji finansmanına kaynak ayırmış bir kurumdur çünkü Türkiye enerjide dışa bağımlı ve cari açık problemini çözecekse çok önemli atılımlara muhtaç bir ülkedir. Bu nedenle bu bizim de önceliğimizi oluşturuyor. İçinde bulunduğumuz dönemi çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Türkiye kriz dönemindeki çeşitlendirdiği pazar avantajını yanında tutarak geleneksel pazarlardaki canlanmadan yeniden istifade edebilir. Bu da bizim 2023 hedefimiz dahil bunlara ulaşmamız konusunda bizlere önemli bir avantaj oluşturur. İş Bankası olarak biz taahhüt koyduğumuz bu ülkede, bu ülkenin ortak çıkarlarına uygun nerede hangi ekonomik finans inisiyatifi varsa onun için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Samsun'un ihracatını 2015 yılında 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, "Samsun geçmişten gelen bir ticaret geleneğine sahiptir. Hedefimiz Samsun ihracatını 2015 yılında 1 milyar dolara çıkarmaktır. Bu konudaki eylem planımız hazırdır" diye konuştu.

Samsun'a lojistik köy kurma adına çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Samsun'a lojistik köy kurmak adına valilik koordinasyonumuzda İl Özel İdaremiz, Büyükşehir Belediyemiz, TSO, Ticaret Borsamız, Tekkeköy Belediyemiz ve Organize Sanayi Bölgemiz ile birlikte ortak hareket anlayışıyla önemli aşamaları geçtik. Samsun'da Viking Projesi önemli bir projedir. Rusya ile birlikte yürütülen Kafkas-Samsun hattı projesi hayata geçti. Rusya'dan gelen tren vagonlarıyla ürünler burada vagon değiştirmeden ulaştırılması gereken alanlara ulaştırılıyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samsun'da İş'le Buluşmalar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement