Sinpaş'tan İnşaat Sektörünü Etkileyecek Karar - Son Dakika
Ekonomi

Sinpaş'tan İnşaat Sektörünü Etkileyecek Karar

Sinpaş\'tan İnşaat Sektörünü Etkileyecek Karar

İnşaat sektörünün ünlü markası Sinpaş, şirket olarak aldığı yeni kararı Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

09.10.2017 22:25

İnşaat sektörünün önder markalarından birisi olan ve ürettiği konutlarla birçok vatandaşı ev sahibi yapan Sinpaş yeni bir yapılanmaya gidiyor.

BİRLEŞME KARARI ALINDI

Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili Ahmet Çelik, Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı'nın, Sinpaş GYO çatısı altında birleştirilmesine ve gerekli işlemlerin tamamlanması için de SPK'ya başvurulmasına karar verildiğini belirtti.

Çelik açıklamasının devamında ise, "Sinpaş GYO'nun yaklaşık 1 milyar 750 milyon liralık özvarlığı var. Sinpaş Yapı'nın ise 1 milyar 519 milyon liralık öz sermayesi mevcut. Bu iki varlık tek çatı altında birleşiyor ve Sinpaş GYO oluyor. Bu şekilde Sinpaş GYO 2 milyar 585 milyon liralık bir özkaynağa ulaşacak. SPK'nın onayından sonra iki şirket genel kurul toplantısı yapacak. Birleşmeyi istemeyen ortaklar hisse kaybı yaşamadan hisselerini satın alacağız. Şuan 600 milyon lira olan borsadaki sermaye payımız 900 milyon liraya çıkacak. Bu sabah konuyla ilgili olarak KAP'a da bilgi verdik. 2 şirketimizin 12 bine yakın inşaatı sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Ekonomi Sinpaş'tan İnşaat Sektörünü Etkileyecek Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement