ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a Senato'da "Gazze kasabı" protestosu - Son Dakika
3.Sayfa

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a Senato'da "Gazze kasabı" protestosu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde verdiği ifade sırasında Filistin destekçisi bir grup tarafından protesto edilerek, 'soykırım bakanı' olarak nitelendirildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Blinken göstericiler ile münakaşaya girmedi ve konuşmasına devam etmek için göstericilerin salondan çıkarılmasını bekledi.

21.05.2024 23:08

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 228 gündür devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde verdiği ifade sırasında Filistin destekçisi bir grup tarafından protesto edildi. Blinken göstericiler ile münakaşaya girmezken, konuşmasına devam etmek için göstericilerin salondan çıkarılmasını bekledi.

GAZZE'DE ÖLENLERİN SAYISI 36 BİN KİŞİYE DAYANDI

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda "5 katliam" gerçekleştirdiği ve 85 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 200 kişinin de yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 35 bin 647'ye, yaralı sayısının 79 bin 852'ye yükseldiği kaydedildi. Yaşanan bu insanlık dramı şiddetini artırarak devam ederken ABD Senatosunda Filistin yanlısı bir protesto dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a senato'da 'Gazze kasabı' protestosu

"SEN GAZZE KASABI OLARAK ANILACAKSIN"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi önünde ABD diplomasisi, küresel zorluklar ve 2025 bütçe talebi konusunda ifade verirken konuşması protestolarla bölündü. Salonda bulunan bir katılımcı elinde Filistin bayrağı ile ayağa kalkarak, "İsrail tarafından öldürülen Hind Receb 6 yaşındaydı. Blinken, sen Gazze kasabı olarak anılacaksın. Sen masum Filistinlilerin katili olarak anılacaksın." diye bağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a senato'da 'Gazze kasabı' protestosu

ELLERİNİ KIRMIZIYA BOYAYIP SLOGANLAR ATTILAR

Ellerini İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin kanlarını temsilen kırmızıya boyayan göstericiler, Blinken'a "Savaş suçlusu", "Soykırım bakanı", "Eli kanlı kasap" ve "40 bin Filistinlinin kanı onun ellerinde" diye bağırdılar.Filistin destekçisi, polis tarafından zorla dışarı çıkarılırken diğer bir eylemci de elinde "Savaş suçlusu" pankartı ile "Blinken bir savaş suçlusudur." diye slogan attı. Aralıklarla yapılan 3 ayrı protesto eylemi sırasında sessizce bekleyen Blinken, daha sonra oturumdaki konuşmasına devam etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a senato'da 'Gazze kasabı' protestosu

PROTESTODA ADI GEÇEN RECEB ÖLMEMEK İÇİN YALVARMIŞTI

İsrail, şubat ayında Gazze'de bir aracı hedef almıştı. Araçta akrabalarıyla birlikte bulunan 6 yaşındaki Hind Receb, ilk saldırıdan kurtulmuş ancak İsrail güçlerinin kuşatması nedeniyle araçta mahsur kalmıştı.

Receb, telefonla ulaşan Filistin Kızılay'ı yetkililerine "Hepsi öldü, gelin alın beni, burada tek kalmak istemiyorum. Çok korkuyorum, lütfen beni almaları için birini gönderin." diye 3 saat boyunca yalvarmış ancak İsrail güçlerinin saldırıları nedeniyle kurtarılamamıştı. İsrail güçlerinin bölgeden 12 gün sonra çekilmesi sonucu ulaşılan araçta Hind Receb, dayısı, dayısının eşi ve 3 çocuğunun cansız bedenleri bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a senato'da 'Gazze kasabı' protestosu
ABD Dışişleri Bakanı Blinken\'a Senato\'da "Gazze kasabı" protestosu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a Senato'da 'Gazze kasabı' protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Sedat Bezmen: Bi şunlar kadar olamadık.. 14 0 Yanıtla
  • Ali tekeş: İyi prova 0 1 Yanıtla

Advertisement