Sırbistan'da Belgrad Girişim Forumu Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sırbistan'da Belgrad Girişim Forumu Yapıldı

Balkanların en büyük yatırım forumu 'Belgrad Girişim Forumu', Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapıldı.

19.11.2013 22:47  Güncelleme: 22:59

Balkanların en büyük yatırım forumu ''Belgrad Girişim Forumu'' (BVF), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapıldı.

Metropol Hoteli'ndeki foruma, 15 ülkeden 50'nin üzerinde konuşmacı katılırken, 12 farklı konu üzerine yedi panel düzenlendi. Forumda ayrıca, 130'un üzerindeki başvurudan seçilen en iyi 38 yatırım projesi de foruma katılan yerli ve yabancı yatırımcılara sunuldu.

Forumun açılış konuşmasını yapan Sırbistan Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç, ülkeye yapılacak yatırımlara dikkati çekerek, hükümetin 2014 yılı bütçesi kapsamında yatırımların teşviğine 4 milyar dinar (yaklaşık 35 milyon avro) ayırdığını söyledi.

Söz konusu miktarın inovasyonun gelişimi için ayrılan yatırım fonları olduğunu belirten Raduloviç, inovasyonun Sırbistan ekonomisi için önemine vurgu yaptı.

Raduloviç, fonlardan yararlanmak için projelere ihtiyaç olduğunu belirterek, yerli ve yabancı işadamlarını proje hazırlamaya çağırdı.

-"Sırbistan, Avrupa'ya açılan bir kapı"

Foruma katılan Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın tüm Balkan ülkeleri arasında bilişim ve mobil teknolojilerine yatırım yapılabilecek en iyi ülke olduğunu söyledi.

Altuntaş, aynı Dünya Girişim Forumu'nun Balkanlar Özel Temsilcisi olduğunu hatırlatarak, diğer Balkan ülkeleriyle kıyaslandığında Türk girişimcilerin Sırbistan'a daha fazla ilgi duymasının mümkün olduğunu belirtti. Altuntaş, ekonomik anlamda Sırbistan'ın diğer Balkan ülkelerine kıyasla Türkiye'ye daha yakın olduğunu ifade etti.

Sırbistan'ın, ekonomik krizden en az etkilenen Balkan ülkesi olduğunun altını çizen Altuntaş, ''Sırbistan, Avrupa'ya açılan bir kapı. Özellikle, Türkiye'den çıkan ihracat ürünlerinin Sırbistan'dan geçerek Avrupa'ya açılması söz konusu. Bu anlamda, her türlü işbirliği geliştirilebilir'' diye konuştu.

Özellikle tekstil konusundaki yatırımlara da değinen Altuntaş, Sırbistan hükümetinin vergi teşviği sayesinde Sırbistan'da açılacak bir tekstil fabrikasının Türkiye'den ham madde tedariği yapıp bu ham maddeyi Sırbistan'da işledikten sonra, tekstil ürünlerini Avrupa'ya satabileceğini söyledi.

Altuntaş, Türkiye'nin özellikle turizm işletmeciliği alanında çok ilerilere gittiğini de kaydederek, ''Belgrad, Balkanlarda turizmin merkezlerinden biri. Turizm hareketinin sağlanmasında da Türk girişimcilerinin önemli olabileceğini düşünüyorum'' dedi.

''Eğer Balkanlarda bir proje yapılacaksa, Sırbistan ekonomik anlamda bunun ilk kapısıdır'' diyen Altuntaş, ''Dolayısıyla, Sırbistan'da başarılı olan bir projenin, diğer Balkan ülkelerinde de kopyalanıp yapıştırılabileceğini düşünüyorum. İpek Yolu gibi, bir ekonomi yolu geçiyor Sırbistan'dan. Girişimcilerimizin, Sırbistan girişimcilik ekosisteminde yerlerini alması gerekiyor'' diye konuştu.

-belgrad girişim forumu

Sırbistan\'da Belgrad Girişim Forumu Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sırbistan'da Belgrad Girişim Forumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement