TMO, çiftçilerden arpa alımına başladı - Son Dakika
Ekonomi

TMO, çiftçilerden arpa alımına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi, çiftçilerden arpa alımına başladı. Üreticiler, piyasadaki diğer alım yapan firmalara göre iyi fiyat veren TMO'ya yoğun ilgi göstererek, ürünlerini satmaya başladılar. TMO'nun ülke genelindeki 500'ün üzerindeki noktada alımı sürüyor. Arpa üreticileri, traktör, kamyon ve tırlarla getirdiği arpa satışını gerçekleştirdi. Yüksek nem oranı sebebiyle ürününü satamayan çiftçiler ise üzüntüyle geri döndü.

21.06.2023 15:43

- TMO tarafından arpa alımı başladı

EDİRNE - Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçilerden arpa alımı başladı. Ürünlerini ucuza vermek istemeyen çiftçi, TMO önünde sıraya girdi.

TMO tarafından çiftçiden arpa alımı başladı. Üreticiler, piyasadaki diğer alım yapan firmalara göre iyi fiyat veren TMO'ya yoğun ilgi göstererek, ürünlerini satmaya başladılar. TMO'nun hububat alımları için 310'u kendi işyeri, 230'u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere ülke genelindeki 500'ün üzerindeki noktada alımı sürüyor. Çiftçi, arpanın tonunu destekleme ile birlikte 7 bin 500 liradan alan TMO'ya ürünlerini sattı.

TMO önünde sıraya girdiler

Edirne Havsa Toprak Mahsulleri Ofisinin önüne gelen arpa üreticileri, traktör, kamyon ve tırlarla getirdiği arpa satışını gerçekleştirdi. Sabahın erken saatinde TMO'ya gelen Baki Yavuz, "Sıramıza girdik, uygun bir şekilde ürünümüzü döktük. Bu sene 12 ton döktük, verimlerimiz iyi. 600 kiloya yakın verim aldık fiyatlar 7 liradan devlette 500 lira destek verecek şuan memnunuz" dedi.

"Arpalar iyi"

Verimin iyi olduğunu ve ifade eden Recep Öz, fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Daha önceki yıllara göre satış fiyatının iyi olduğunu aktan Ahmet Öz, "Sezonun ilk arpaları biçildi. Arpa sezonu başladı, arpalar iyi. Havalar yağışlı ama şuan için güzel. Daha önceki yıllara alış fiyatları iyi" diye konuştu.

Nem oranı yüksek için ürününü satamayan çiftçi üzüntüyle geri döndü

Arpasını TMO'ya getiren Mehmet Arcan yüksek nem oranı sebebiyle ürününü satamadı. Ürününü satamadığı için üzüntüyle ayrıldığını belirterek Arcan, 2, 3 gün sonra tekrar geleceğini aktardı.

TMO, çiftçilerden arpa alımına başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TMO, çiftçilerden arpa alımına başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement