Türk-rus İşadamları Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Türk-rus İşadamları Toplantısı

Türk-rus İşadamları Toplantısı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın Düzenlediği Türk-rus İşadamları Toplantısına Katılan Rusya Federasyonu Eski İstanbul Ticaret Ataşesi Viktor İlskiy, "Muğla'da Yatırım Yapalım ve Muğlalı İşadamlarına Rusya'nın Kapılarını Açalım" Dedi.

02.04.2008 07:43

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği Türk-Rus işadamları toplantısına katılan Rusya Federasyonu eski İstanbul Ticaret Ataşesi Viktor İlskiy, "Muğla'da yatırım yapalım ve Muğlalı işadamlarına Rusya'nın kapılarını açalım" dedi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğlalı işadamları ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Rusya Federasyonu eski İstanbul Ticaret Ataşesi Viktor İlskiy, Rusya - Türkiye ilişkilerinde 2007 yılı itibariyle 27 milyar dolar ticaret hacminin oluştuğunu, Rusya'da son makroekonomik göstergelerin Türkiye ile ilişkilerin daha başarılı olacağını söyledi. İlskiy, ekonomide uzun vadede planları gözönüne alarak Muğla'da KOBİ'lerle daha sıkı ilişkileri kurmak ayrıca üniversitelerarasında farklı teknoekonomik projelerle ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

İlskiy, geçtiğimiz yıllarda Rusya'nın Fito Hijyen taleplerine uymayan domates gibi bazı ürünlerin geri dönmesi ve Muğla'da modern ve bu işi tamamen yapabilen laboratuvar kurulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Muğla Üniversitesi'ndeki öğrencilerin Rusya'da Stavropol bölgesinde bulunan 125 bin öğrenci kapasiteli Pjatigorsk Üniversitesi ile işbirliğinin kurulmasını, turizm mevsiminde staj yapmak için rahatlıkla işbirliği yapabileceklerini Muğla Üniversitesi rektörü ile öğrencilerin karşılıklı hem tatil yapmak ve hem çalışmak konusunda prensipte anlaştıklarını kaydetti. Muğla'daki mermercilerin Rusya'daki inşaat fuarlarını mutlaka ziyaret etmelerini söyleyen Viktor İlskiy, modern kalite ve çeşit itibariyle Rus inşaat sektörünce talep edilen malları Türk işadamlarının fuarda görmeleri gerektiğini söyledi.

Marmaris'in Turunç beldesini de ziyaret eden Viktor İlskiy, Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan ve Özcan Şirketler Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Sinan Özcan ile bölgede Rus spor okulları için ucuz tatil, futbol ve spor alanı olduğundan dolayı Rus spor klüplerinin Turunç bölgesine gelmesi için çalışmalara başladıklarını, bu işin organizasyonunu üstlenecek olan Özcan Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Özcan ile anlaşmaya vardıklarını söyleyen Viktor İlskiy Volgagrad bölgesinde yaş sebze ve meyve ithalatçılarının Türk sebze ve meyvelerinin alımı için yeni bir kapı olduğunu belirtti.

(ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk-rus İşadamları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement