Türk Tarımına Romanya Dopingi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Tarımına Romanya Dopingi

Türk Tarımına Romanya Dopingi

Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya geldi.

24.11.2015 13:58

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya geldi. Karşılıklı ticaret mesajlarının verildiği toplantıda Demirtaş, Köstence'yle kruvaziyer seferleri için yürütülen çalışmalardan söz etti. Toplantıda Romanya'nın tarım alanlarına yatırım yapılması için görüşme talep eden Demirtaş, Ştefan'den söz aldı.

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Romanya ile İzmir'in ilişkisinin gelişmesi için çalışmaların hızlanması gerektiğini söyleyen Ştefan,"Mevcut durumda ilişkilerimiz iyi seviyede. İzmir ilişkileri açısında katkıda bulunmak isterim. Geçen sene İTO'dan heyet ile ziyaret düzenlemiştiniz. Bu tip organizasyonlara yardımcı olmak isterim. Sizden öneriler bekliyoruz" dedi.

İLİŞKİLERİN ARTMASI LAZIM

Ekrem Demirtaş, Romanya ile Türkiye arasında hiçbir sorun olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Ekonomik ilişkilerimizde de sorun yok ama potansiyelimize göre ilişkilerimiz daha fazla olmak zorunda. Daha önce çokça temaslarımız oldu. Fuarlara katıldık. Bizlerin şu andaki potansiyeli daha yoğun kullanmak üzere çalışma içine girmemiz gerekiyor. Bunun içinde Romanya'nın önemli fuarlarına bizim katılmamız gerekir. Sizin de buradaki fuarlara katılmanız gereklidir. Sektörel iş gezileri planlamalıyız. Daha önceki gezilerimiz verimli oldu. Birçok alışveriş gerçekleşir. Şimdi karşılıklı yeni sektörler belirlememiz gerekir. Bu ilişkileri karşılıklı arttıralım."

TARIMDA KARŞILIKLI YATIRIM TEMASLARI

Romanya'nın tarım potansiyeli üzerinde duran Demirtaş, bölgedeki tarım arazilerine yatırımların gerçekleşmesi için Romanya Tarım Bakanlığı ile temasların gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek, "Romanya'nın verimli toprakları var. Buralara yatırımda bulunmamız mümkün. Tarım Bakanlığı ile bu konuda temaslarımız olmuştu ama sonuçlanmadı. Tekrar bir görüşme yapılması gereklidir. Bunları sizin döneminizde yapabiliriz" dedi.

Demirtaş'ın talebi üzerine Ştefan, olumlu yanıt verdi. 2016 yılında Romanya'da Tarım Bakanlığı ile İTO arasında karşılıklı görüşme sözü verdi.

KRUVAZİYER'DE KÖSTENCE KÖPRÜSÜ

Görüşmede turizm ilişkileriyle ilgili Demirtaş, kruvaziyer turizmi Köstence Limanına kadar ilerletmek istediğini söyledi. Kruvaziyer turizmin Köstence'ye kadar ilerlemesi konusunda çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada tek etkili olan kısım boğaz geçiş ücretlerinin pahalı olması hem girişte hem çıkışta para ödenmesi yüzünden firmalar sıcak bakmıyor. Biz bu ücretlerin düşürülmesi için uğraşıyoruz. İtalya'dan çıkılıp İzmir İstanbul ve Köstence turu yapılabilir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Tarımına Romanya Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement