Tüsiar: 16 Bin Sigorta Acentesinin Ekmekleri Elinden Alınıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiar: 16 Bin Sigorta Acentesinin Ekmekleri Elinden Alınıyor

Tüsiar: 16 Bin Sigorta Acentesinin Ekmekleri Elinden Alınıyor

TÜSİAR Genel Başkanı Neşe Demirağ, 5684 sayılı yasa ile sigorta acentelerinin TOBB bünyesinde örgütlenerek bir çatı altında toplandığını ve TOBB'a aidat ödeyen yaklaşık 16 bin sigorta acentesinin ekmeklerinin yavaş yavaş bankalar, otomobil...

13.02.2012 10:02

TÜSİAR Genel Başkanı Neşe Demirağ, 5684 sayılı yasa ile sigorta acentelerinin TOBB bünyesinde örgütlenerek bir çatı altında toplandığını ve TOBB'a aidat ödeyen yaklaşık 16 bin sigorta acentesinin ekmeklerinin yavaş yavaş bankalar, otomobil firmaları, Türk Telekom ve kooperatifler tarafından "haksız rekabetle" ellerinden alındığını ileri sürdü Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Derneği (TÜSİAR) Genel Başkanı Neşe Demirağ, 5684 sayılı yasa ile sigorta acentelerinin TOBB bünyesinde örgütlenerek bir çatı altında toplandığını ve TOBB'a aidat ödeyen yaklaşık 16 bin sigorta acentesinin ekmeklerinin yavaş yavaş bankalar, otomobil firmaları, Türk Telekom ve kooperatifler tarafından "haksız rekabetle" ellerinden alındığını ileri sürdü.

TÜSİAR Başkanı Demirağ yaptığı yazılı açıklamada, bazı kurumların tüketicilere zorla ve habersiz poliçeler imzalatması sonucu hem tüketicilerin kandırıldığını hem de 16 bin sigorta acentesinin ekmeklerinin ellerinden alındığını iddia etti.

"Haksız rekabetle Türkiye'de sigortacılık sektörü ve profesyonel hizmet veren eğitimli sigorta acentelerine yapılan haksızlıkların vebalini kim ödeyecek?" diye soran Demirağ, sigorta acentelerinin; bankaların, Türk Telekom'un, PTT'nin, vakıfların ve bu gibi kuruluşların "habersiz ve zorla" poliçe düzenlenmesinden dolayı rahatsız olduklarını söyledi.

Geliri yüksek kurumların sigorta acentelerinin işini yapmasının haksız rekabet yarattığını söyleyen Demirağ, tüketicilerin sadece kendilerine güven unsurunu veren sigorta acenteleri vasıtasıyla sigortalanmak istendiklerini ileri sürdü. Demirağ, yetkililerden bu haksız rekabete "dur' denilmesini istedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüsiar: 16 Bin Sigorta Acentesinin Ekmekleri Elinden Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement