Tuyad Derneği'nin Misyonu Nedir? Sektöre Ne Gibi Kazanımlar Sunuyor? - Son Dakika
Ekonomi

Tuyad Derneği'nin Misyonu Nedir? Sektöre Ne Gibi Kazanımlar Sunuyor?

TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, TUYAD Derneği'nin misyonu ve sektöre kazandırdıklarını Wise TV'ye anlattı.

25.02.2016 13:41

TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, TUYAD Derneği'nin misyonu ve sektöre kazandırdıklarını Wise TV'ye anlattı.

Türkiye'nin, Çin'den daha kaliteli ve en az Çin kadar üreten bir ülke haline geldiğinin altını çizen Özaydın, "Türkiye'de uydu sektörü 1988 yılında tamamen dışa bağımlıydı ve 5 metrelik çanak antenlerle, birkaç bin dolarlık uydu alıcıları ile bile yine de 5 ya da 6 tane kanal izleyebiliyorduk. Çünkü hiç bir şekilde Türkiye'de herhangi bir ekipmanın imalatı söz konusu değildi. 1988'den 1995'li yıllara kadar bunlar yurtdışından tedarik edildi. Biz 2000 yılında Karaköy - Sirkeci esnafları olarak küçük esnaflar artık markalaşmaya ve marka değerini almaya başladı. ve akabinde bir araya gelerek TUYAD derneğini kurduk. Türkiye'de marka yok diyenler TUYAD bünyesine baktığında üyelerin %80'i yerlidir, %20'si ise yurtdışında üye olmuşlardır bize. TUYAD'ın misyonunda Türk üreticisinin desteklenmesi misyonu vardır. 1988'li yıllarda bir cihaz 2000 dolar iken bir cihaza binlerce dolar ödenirken artık Türkiye'de tüm ürünler imal edilebiliyor. Sadece 2004 yılında 4 buçuk milyon TV Türkiye'de üretilip piyasaya dağıtıldı. Burada iki husus çok önemli birincisi dernek üyelerimiz çok iyi çalışıyor, ikincisi ise hükümetimizin Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nün çıkarmış olduğu kanunlar ile yerli üreticiyi destekleme unsurları yarattı. 2012 yılına çıkan kanun ile ithal edilen ürünlerin yerli imalatı destekleyebilmek anlamında büyük vergiler konuldu. Yani Türkiye Çin'den çok daha kaliteli ama Çin gibi üreten bir ülke noktasına geldi. Çanak antende şu anda Avrupa birincisi bir firmamız var. Dolayısıyla Türkiye'deki sanayi çok büyüyor ve Türkiye'deki sanayi içinde var olan firmalarımızda TUYAD bünyesinde. Aynı zamanda dernek çatısı altındaki firmalara ücretsiz mesleki eğitimler veriyoruz ve böylece sektörün daha da büyümesine destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

Tuyad Derneği\'nin Misyonu Nedir? Sektöre Ne Gibi Kazanımlar Sunuyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Tuyad Derneği'nin Misyonu Nedir? Sektöre Ne Gibi Kazanımlar Sunuyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement