Hsbc Hangi Hisseleri Önerdi? - Son Dakika
Finans

Hsbc Hangi Hisseleri Önerdi?

Hsbc Hangi Hisseleri Önerdi?

HSBC hangi hisselerin hedef fiyatını artırırken, hangi hisselerinkini indirdi?

22.10.2012 11:15

HSBC, İş Gayrimenkul ve Torunlar Gayrimenkul hedef fiyatını yükseltirken, Sinpaş GYO hedef fiyatını indirdi.

HSBC, konu ile ilgili raporunda, İş GYO (ISGYO) tavsiyesiniNötr'den Overweight'e, hedef fiyatını 1.40 TL'den 1.80 TL'ye yükseltirken,Sinpaş Gayrimenkul hedef fiyatını 2.10 TL'den 1.90TL'ye indirdi ve tavsiyesini overweight olarak sürdürdüklerini belirtti. HSBC, Torunlar GYO (TRGYO) hedef fiyatını3.13TL'den 3.60 TL7ye yükseltirken, tavsiyesini overweight olarak devam ettirdiklerini, Emlak GYO (EKGYO) için ise 3.50 TL hedef fiyat ile overweight tavsiyesinisürdürdüklerini kaydetti.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"HSBC Gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul sektör raporu yayınladı. Gayrimenkul sektörü 2012 yılı içerisinde yasal düzenlemeler ve vergi yapısı açısından önemli değişikliklere uğradı. Yapılan yasal düzenlemelerin (yabancılara mülk satışı, 2B düzenlemesi ve kentsel dönüşüm) sektörü talep açısından destekleyeceğini düşünüyoruz.

Vergi ve maketten satış üzerinde yapılan düzenlemeler açısından ise GMYO'ların hali hazırda daha sıkı denetim koşulları ile faaliyet gösteriyor olmaları sebebiyle diğer pazar oyuncularına kıyasla daha iyi bir pozisyonda olduklarını düşünüyoruz. Mortgage kredi büyümesi 2012'nin ikinci yarısında düşüşe geçen faiz oranları ile birlikte önemli bir büyüme kaydetti. Güçlü talep ve kredi pazarlarında destekleyici likidite ortamı ile 2012'de mortgage kredilerinde %15, 2013 yılında ise %20 büyüme öngörüyoruz. Ancak yaptığımız analizler Türkiye'de düşük harcanabilir gelir seviyesi ve kısa kredi vadeleri sebebiyle mortgage büyümesinin potansiyeli tam anlamıyla yansıtamadığını gösteriyor.

Türkiye'de mortgage kredilerinin GSYH'ye kıyasla daha ciddi seviyelere yükselebilmesi için harcanabilir gelir ve kredi vadelerinin artması gerektiğini düşünüyoruz. Emlak Konut GMYO, sahip olduğu portföyün kısa vadede artabilecek KDV oranlarına kıyasla daha iyi konumda olması, Son dönemde piyasaya çıkan Maslak 1453 ve Bahçetepe projelerinde elde ettiği yüksek satış rakamları ve yakın dönemde devreye alacağı projelerle NAD'de yüksek büyüme elde edecek olması sebebiyle Türkiye'de en beğendiğimiz GMYO şirketi olarak öne çıkıyor.

Sinpaş GMYO'nun da İncek Life ile Ankara'da elde yükse satış performansı, 2013'te devreye alacağı yeni projeler ile kısa vadede nakit akımlarındaki olumlu momentumu koruyacak olması ve ucuz değerlemesi ile öne çıkıyor. Torunlar GMYO'nun 2013'te devreye alacağı Mall of Istanbul projesi ve bu yıl sonunda ya da 2013'te devreye girecek Ali Sami Yen karma ve Paşabahçe otel projesi şirketin büyümesini destekleyecek unsurlar olarak öne çıkıyor. İş GMYO'nun İstanbul Finans Merkezi'nde aldığı arsanın bölgedeki yüksek fiyatlar sebebiyle kısa vadede nakit akımlarına oldukça olumlu yansıyacağını ve son dönemde yaşanan olumlu hisse performansını süreceğini düşünüyoruz.

Değerlemelerimiz için temel aşağı yönlü risk, piyasa koşullarında görülecek bir bozulma ile mortgage oranlarında yaşanabilecek bir yükseliş ya da hacimlerin sınırlı kalması sonucu sektör büyüme tahminlerimizin yakalanamaması olarak öne çıkıyor. Bir süredir piyasada yer alan sektöre yönelik ek vergiler ya da değişecek KDV oranlarının olumsuz yansıması ek aşağı yönlü riskler olarak öne çıkıyor. Son dönemde artan beklentiler doğrultusunda Türkiye için yapılacak bir kredi notu artırımı, artan likidite ve büyüme görünümü açısından sektör hisseleri için yukarı yönlü bir risk olarak öne çıkabilir."

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Hsbc Hangi Hisseleri Önerdi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement