Krugman'dan Mali Uçurum Yorumu - Son Dakika
Finans

Krugman'dan Mali Uçurum Yorumu

Krugman\'dan Mali Uçurum Yorumu

Nobelli Ekonomist Paul Krugman, Cumhuriyetçilerin onlarca yıldır ilk kez vergi artışına evet dediğini...

03.01.2013 08:14

Nobelli Ekonomist Paul Krugman, Cumhuriyetçilerin onlarca yıldır ilk kez vergi artışına evet dediğini, demokratların ise sadık kaldığını belirtti.

THE LİRA

Temsilciler Meclisi'nin 167 ret oyuna karşılık 257 oyla kabul ettiği ABD'nin mali uçuruma düşmesini engelleyen önergenin kabulünün ardından, çeşitli kesimlerden konu ile ilgili yorumlar geliyor. Söz konusu önergeyle mali uçurum adı verilen vergi artışı ve harcama kısıtlamasını şimdilik engellemiş oldu. Önergeyle zenginlere uygulanan vergiler arttırılacak ve harcama kesintileri iki aylığına ertelenecek.

Nobelli Ekonomist Paul Krugman, New York Times'ta yer alan "Mali uçurum anlaşması perspektif" başlıklı köşe yazısında, "Demokratlar bizi normal ilerlemiş bir ülkenin refah seviyesine taşımak istiyor. Cumhuriyetçiler ise 1930'a dönme taraftarı. Anlaşmada sosyal sigortalar kesşntiye uğramadı. Bu iyi. Ama Bush vergi indirimlerinden kaynaklanan gelir kaybı tam telafi edilemedi. Bush vergi indirimlerinden kaynaklanan gelir 800 milyar dolardı, 600 milyar doları geri kazanılacak. CBO, 10 yılda ABD ekonomisi 208 trilyon dolar büyür diyor. Fark GSYH'nın yüzde 0,1'i kadar. Cumhuriyetçiler onlarca yıldır ilk kez vergi artışına evet dedi. Demokratlar ise aslında sadık kaldı. Obama bu süreçte kuma çizgiler çizdi ve sildi. O nedenle Obama'nın başkanlığında sonun başlangıcı mı geldi derseniz borç tavanı tartışmalarını beklememenizi öneririm" diye yazdı.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Krugman'dan Mali Uçurum Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement