Yavaşlama Yatırımcılar İçin Fırsat! - Son Dakika
Finans

Yavaşlama Yatırımcılar İçin Fırsat!

Yavaşlama Yatırımcılar İçin Fırsat!

Çin`den gelen son PMI rakamları yavaşlamanın daha uzun süreli olacağının göstergesi...

06.09.2012 10:00

Phillipcapital Yönetim Kurulu Başkanı Lım Hua Min, Çin'den gelen son PMI rakamlarının yavaşlamanın daha uzun süreli olacağının göstergesi olduğunu ifade ederek, yavaşlamanın 10 yıl sürmesini beklediğini söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin korku salmaya devam ediyor. Çin'den son gelen imalat verilerinin beklentileri karşılayamaması sonrasında Goldman Sachs ve Credit Suisse Group, Çin'e yönelik tahminlerinde revizyona gitti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Goldman Sachs, Çin şirketleri için kar beklentilerini aşağı çekerken, Credit Suisse Group AG hisse senedi endeks hedefini aşağı çekti. Üçüncü çeyrek kar rakamları için umut vermeyen Goldman Sachs, ilerleyen aylarda daha fazla kesinti beklediğini duyurdu. Credit Suisse ise 12 aylık hisse senedi endeksi tahminini 70'den 60'a düşürdüğünü bildirdi.

PMI VERİLERİ UMUT VERMİYOR

Çin'de imalat verisi yeni siparişlerin azalmasıyla dokuz ayın en düşük seviyesine gerileyerek eşik seviye olarak kabul edilen 50 seviyesinin altına indi. Çin'de satın alma yöneticileri PMI endeksi Temmuz'da 50.1 puandan 49.2'ye gerileyerek büyümedeki sıçramanın daha fazla vakit alacağının sinyalini verdi. Dün gelen hizmet sektörü PMI endeksi ise şirketlerin görünümündeki bozulmanın etkisiyle Ağustos'ta 52 seviyesi ile 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

YAVAŞLAMA, UZUN DÖNEMLİ YATIRIMCILAR İÇİN BİR FIRSAT

Phillipcapital Yönetim Kurulu Başkanı Lım Hua Min, Thelira'ya, Çin'den gelen PMI rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çin'den gelen son PMI rakamlarının yavaşlamanın daha uzun süreli olacağının göstergesi olduğunu ifade eden Hua Min, yavaşlamanın sanıldığı gibi 2-3 yıl değil 10 yıl sürmesini beklediğini söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomilerinde görülen yavaşlamadan Türkiye'nin etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Min, hali hazırda ihracat tarafında etkilerin görüldüğünü ve Ortadoğu ile gerilen ilişkilerin Türkiye için bir risk unsuru oluşturduğunu dile getirdi.

Uzun dönemli yatırımcılar açısından yavaşlamanın aynı zamanda fırsat anlamına geldiğini kaydeden Hua Min, fiyatların daha gerçekçi hale geleceğini söyledi.

Singapur merkezli PhillipCapital, Mart 2012'de Hak Menkul Kıymetler'i satın alarak Türkiye pazarına girdi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Yavaşlama Yatırımcılar İçin Fırsat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement