Bir tarih sona erdi! FIFA oyun serisinin yeni adı "EA Sports FC" olacak - Son Dakika
Gamegar

Bir tarih sona erdi! FIFA oyun serisinin yeni adı "EA Sports FC" olacak

Bir tarih sona erdi! FIFA oyun serisinin yeni adı "EA Sports FC" olacak

Dev oyun firması Electronic Arts, sevilen oyun serisi FIFA'da ad değişikliğine gidiyor. FIFA lisansı ile anlaşamayan Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada, 1994'ten bu yana devam eden FIFA serisinin yeni isminin, "EA Sports FC" olacağı açıklandı.

11.05.2022 08:29  Güncelleme: 08:43

Electronic Arts'ın FIFA ile yaptığı lisans anlaşması, 2023 yılında sona eriyordu ve FIFA'nın yeniden lisans anlaşması için Electronic Arts'tan yüksek meblağ istediği EA basın açıklamasında bildirildi.

ELECTRONIC ARTS, SERİNİN YENİ İSMİNİ DUYURDU

EA Sports'un başkan yardımcısı David Jackson, BBC'ye verdiği demeçte, "Futbol dünyası ve eğlence dünyası değişiyor ve ürünümüz içinde çatışıyorlar." sözlerine yer verdi. Bunun ardından ise EA'nın FIFA ile yaptığı lisans anlaşması sona erdiği açıklandı. Önümüzdeki sene FIFA'nın yeni isminin EA Sports FC olacağı açıklandı.

EA Sports, FIFA ile son kararı verdi! FIFA 23'te isim değişikliğine gidiliyor

FIFA İLE LİSANS ANLAŞMASI SONA ERDİ

Geçtiğimiz aylardan bu yana tartışılan FIFA 23'ün yeni isminin EA Sports FC olacağı tartışılıyordu ve tahminlerin doğru olduğu anlaşıldı. İlk FIFA oyunu 1993 yılında SEGA Mega Drive için geliştirilmişti. 30 yıllık sürenin ardından Electronic Arts, FIFA lisansına veda edecek.

Son Dakika Gamegar Bir tarih sona erdi! FIFA oyun serisinin yeni adı 'EA Sports FC' olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement