Dünyaca Ünlü Çikolata Devinden "Dünya ve İnsan Yaşamını İyileştirme Raporu" - Son Dakika
Genel

Dünyaca Ünlü Çikolata Devinden "Dünya ve İnsan Yaşamını İyileştirme Raporu"

Dünyaca ünlü çikolata devinden "Dünya ve insan yaşamını iyileştirme raporu"İSTANBUL - Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero şirketinin "7'nci sürdürebilirlik raporu" İstanbul'da açıklanırken, etkinlikte firma tarafından "Türkiye'de ve dünyada insan yaşamını iyileştirmeye yönelik sosyal...

17.05.2017 13:08

Dünyaca ünlü çikolata devinden "Dünya ve insan yaşamını iyileştirme raporu"

İSTANBUL - Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero şirketinin "7'nci sürdürebilirlik raporu" İstanbul'da açıklanırken, etkinlikte firma tarafından " Türkiye'de ve dünyada insan yaşamını iyileştirmeye yönelik sosyal sorumluluk raporu" da sunuldu.

Bünyesinde dünya çapında popüler hale gelmiş birçok çikolata markasını barındıran dünyaca ünlü İtalyan şirket Ferrero, İstanbul'da bulunan Venedik Sarayı'nda gerçekleştirdiği davette "7'nci sürdürebilirlik raporu" ile "Türkiye'de ve dünyada insan yaşamını iyileştirmeye yönelik bir sosyal sorumluluk raporu" sunumunu davetlileriyle paylaştı. Etkinliğe İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Ambasciatore Luigi Mattiolo, Ferrero'nun Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili ve çeşitli panelistler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik Büyükelçi Mattiolo'nun açılış konuşmasıyla başlarken, Onursal Başkan Marsili de bir konuşma yaptı. Ayrıca Ferrero'nun geçmişten bu yana serüvenini ve bugünkü çalışmalarını anlatan bir video gösterimi de katılımcılara izletildi. Video gösteriminin ardından panele geçildi. Panelde Ferrero'nun Türkiye sorumlusu Azmi Gümüşlüoğlu tarafından söz konusu raporlar sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Mattiolo, İtalya'nın dünyada insan ömrünün en uzun olduğu ülkeler arasında zirveye yükseldiğinden bahsederek, bunun İtalyanların beslenme kültürüyle alakalı olduğuna değindi. Büyükelçi, ayrıca Ferrero'nun İtalya'yı Türkiye'de gayet iyi temsil ettiğini ifade etti.

"Türkiye bizim için önemli bir ülke"

Onursal Başkan Marsili ise, Türkiye'nin Ferrero şirketi için önemli bir ülke olduğunu hammadde örneğiyle açıklayarak, "Dünyada her yıl elde edilen fındığın çok büyük bir miktarı Türkiye'de üretiliyor. Özellikle Giresun, bizim hammaddemiz olan fındık konusunda çok kaliteli bir pazara sahip. Biz ürünlerimizde her zaman kaliteye önem veririz ve bu kararlılık nedeniyle Türkiye ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kalite ve sosyal sorumluluk vurgusu

Konuşmaların ardından panele geçilirken, panel Türkiye temsilcisi Gümüşlüoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Gümüşlüoğlu, kalite ve sosyal sorumluluk vurgusu yaparak, "Her bireyin sürdürebilirlik ile ilgili küçücük bir adımın hem dünya için, hem insanlık için çok büyük kazanımlar getireceğini biz her gün yaptığımız işlerde görüyoruz. İki tane olmazsa olmazımız var. Bunlardan bir tanesi kalite. Kalite bir noktayı iyileştirerek elde edilebilecek bir şey değil. İkincisi ise sosyal sorumluluk. Bu da aynı şekilde, eğer felsefenizin bütününde bunu ön planda tutamazsanız, sonrasında iyileştirmeyle ilgili olumlu bir sonuç elde etmeniz maalesef mümkün değildir" şeklinde konuştu ve Ferrero'nun başarısının sırrıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Dünyaca Ünlü Çikolata Devinden "Dünya ve İnsan Yaşamını İyileştirme Raporu"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Dünyaca Ünlü Çikolata Devinden 'Dünya ve İnsan Yaşamını İyileştirme Raporu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement