1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi - Son Dakika
Güncel

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya: "Kongremiz bitti ama çocuk ve medya hareketi devam ediyor. Yükselerek artan bir hızla devam etmesi gerekiyor" "Bir sonraki kongrenin tüm ...

15.11.2013 22:24

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin sona erdiğini ama çocuk ve medya hareketinin devam ettiğini belirterek, "Yükselerek artan bir hızla devam etmesi gerekiyor. Bir sonraki kongrenin tüm ülkeye yayılmış, bu sosyal hareket bilinciyle gerçekleşmesi temennisinde bulunuyoruz" dedi.

Karakaya, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin kapanış programında yaptığı konuşmada, bu işe bir yol olarak baktıklarını ve bu yola bir ekiple çıktıklarını söyledi.

Tüm ekibe çalışmalarından dolayı teşekkür eden Karakaya, kongrenin himayelerinde gerçekleştirilmesinden dolayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı özellikle anmak gerektiğini belirterek "Bir seneden bu yana çekirdek ekiple bir araya geldik. Çocuk Vakfı'nda çocuk çorbası içtik. Kongremizi güzel bir şekilde bitirdik" diye konuştu.

Harekete bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarının ve medyanın ilgisinin devam edeceğini düşündüğünü aktaran Karakaya, "Şurada bir şey yazıyor; çocuk ve medya hareketi. Kongremiz bitti ama çocuk ve medya hareketi devam ediyor. Yükselerek artan bir hızla devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hareketin, sivil bir insiyatif olduğunu anlatan Karakaya, bunun sivil toplum kuruluşlarıyla yaygınlaşması ve derinleşmesi gerektiğini belirtti.

Karakaya, bu anlamda da çocuklara ve ebeveynlere çok görevler düştüğüne işaret ederek, "Ümit ediyorum ülke safhına yayılan bir hareket olur. Bir sonraki kongrenin tüm ülkeye yayılmış, bu sosyal hareket bilinciyle gerçekleşmesi temennisinde bulunuyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement