101. Dünya Dişhekimleri Kongresi - Son Dakika
Güncel

101. Dünya Dişhekimleri Kongresi

101. Dünya Dişhekimleri Kongresi

Beş kıtanın diş hekimleri, iki kıtanın birleştiği şehir İstanbul'da buluşuyor.

13.04.2012 09:06

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yürütülen düzenli çalışmalar sonucunda 101. Dünya Dişhekimleri Kongresi 29-31 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecektir. Mart 2012'deki Lizbon toplantısında 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Bundan önce de Dünya Dişhekimleri Birliği'nin bölgesel komisyon toplantılarının yanı sıra Avrupa Dişhekimleri Birliği'nintoplantılarına da evsahipliği yapma fırsatımız olmuştu. Ancak yılda bir kez yapılan Dünya Dişhekimliği Kongresi ilk defa ülkemizde gerçekleştirilecektir. Türk Dişhekimleri Birliği 1988 yılından itibaren FDI (Dünya Dişhekimleri Birliği/ World Dental Federation) üyesi konumundadır. 24 yıllık birikimine rağmen Türk Dişhekimleri Birliği, FDI'ın aktif üyelerinden biridir. Gerek sürekli komisyonlarında gerekse Yönetim Kurulu'nu oluşturan konseyinde de temsilcileri bulunmaktadır.

Dişhekimliği alanında dünyada en yetkili otorite olan FDI, Dünya Sağlık Örgütü'yle (WHO) işbirliği içerisinde ağız diş sağlığının dünya genelinde iyileştirilmesi için çalışmalarını gerek Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gerekse ülkeler nezdinde sürdürmektedir.

FDI 1900 yılında dişhekimlerinin eğitimini ilerletmek amacıyla kurulmuş bir örgüt olmasına karşın toplumsal sorumluluklarına da her zaman sahip çık

mıştır. FDI dünya çapında 1 milyon'dan fazla dişhekimini temsil etmenin yanı sıra 200'den fazla ulusal dişhekimleri birliğini içerisinde bulunduran büyük bir organizasyondur. Ağız ve diş sağlığını genel sağlığın ayrılmaz parçası olarak kabul eden FDI'a dişhekimlerinin dünya çapında sorunların çözümü ve insanların ağız diş sağlığının optimal düzeye ulaşması için çalışmalar yapmaktadır. Oral sağlığın önemini vurgulayan ayrıca dental endüstri

ile birlikte gerçekleştirdiği ağız diş sağlığını korumaya yönelik kampanyalarla

değişik ülkelerde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Çürüğün erken tanısı, sağlığa ait atıkların düzgün toplanması gibi birçok konuda gerek kendi meslektaşlarına gerekse toplumu bilinçlendirmede sorumluluk üstlenmiştir.

Yaşamsal öncelikler konusunda ortak görüşe sahip bu iki kurum 2013 yılında ülkemizde büyük bir organizasyon gerçekleştirecektir. Bu organizasyonun başarısı sadece Türk Dişhekimleri Birliğinin olmayıp, ülkemizin uluslararası tanınırlığı açısından da olumlu bir adım olacaktır. Bu ilerleme yolundaki adıma herkesin katkısını beklemekteyiz. Her destek güzeli gerçekleştirmemizde bize ışık tutacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 101. Dünya Dişhekimleri Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement