Diyanet'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Diyanet'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı

Diyanet\'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenledi.

18.03.2015 08:39  Güncelleme: 09:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

Hacı Bayramı Veli ve Maltepe camilerindeki programlarda Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Hacı Bayramı Veli Cami'sindeki programa Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı, Maltepe Camisi'ndeki programa ise Çankaya Hamdi Gevher katıldı. Hızlı ve Gevher günün önemini ve Çanakkale'de savaşan askerlerdeki üstün manevi ruhun zaferin kazanılmasında oynadığı rolü vurgulayan konuşmalar yaptı.

Gevher, Maltepe Camisi'nde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'na katılan askerlerin Allah'a olan imanlarının ve sahip oldukları üstün manevi ruhun zaferin kazanılmasındaki önemini vurguladı.

Camiden çıkışta halka Türk Kızılay'ı tarafından lokum verilirken, Ensar Vakfı da vatandaşlara buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve tayın ekmeğinden oluşan "asker tayını" ikram etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement