19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Eskişehir ve Bilecik'te çeşitli törenler düzenlendi

19.09.2013 15:25

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Eskişehir ve Bilecik'te çeşitli törenler düzenlendi.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ndeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Özkütük, yaptığı konuşmada, gazilerin sergiledikleri cesaret ve fedakarlıkla Türk milletine ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Gazilerin yaptığı hizmetlerin bir fedakarlığı ve bedelinin olamayacağını ifade eden Özkütük, "Şanlı tarihimizin zaferleri hiç bir zaman unutulmamalıdır. Zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehit ve gaziler toplumun ortak değeridir. Onlara olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle odan bağı koparır" dedi.

Buradaki tören, bir öğrencinin okuduğu şiirle sona ermesinden sonra Özkütük ve dernek üyesi gaziler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Vali Tuna, ihtiyaç duyulan her durumda derneğin ve gazilerin yanında olacaklarını bildirdi.

Daha sonra Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'ne geçen Özkütük ve beraberindekiler şehitlikteki anı defterini imzaladı.

Bilecik

Bilecik'te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Vekili Metin Çınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Durak, törende yaptığı konuşmada, vatanı, milleti, bayrağı ve dinini korumak için düşman kuvvetleriyle savaşırken yaşamını yitirenlere "şehit", sağ olarak dönenlere "gazi" denildiğini anımsattı.

2. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli Üsteğmen Melih Yasin Korkmaz da Türk milletinin tarih boyunca istiklal ve birliğine kast eden her türlü tehdit ve saldırıyı yok ettiğini söyledi.

Etkinlikte, Kıbrıs Gazisi Metin Aktürk'ün eşi Güldenur Aktürk ve öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımı bir konser verdi.

Daha sonra Durak ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla getirilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan simülatöre bindi.

Tören sonunda Valilik tarafından gazi ve şehit ailelerine yemek verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement