1952 Model Otomobilin Tüm Parçalarını Orijinalleriyle Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

1952 Model Otomobilin Tüm Parçalarını Orijinalleriyle Değiştirdi

1952 Model Otomobilin Tüm Parçalarını Orijinalleriyle Değiştirdi

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde klasik araçlara tutkusu ile tanınan Reşat Akbaykal, yıllarca mal taşıdığı, 1952 model Plymouth marka otomobilini tamamen orijinal parçalarla yeniledi.

17.05.2016 10:28

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde klasik araçlara  tutkusu ile tanınan Reşat Akbaykal, yıllarca mal taşıdığı, 1952 model Plymouth marka otomobilini tamamen orijinal parçalarla yeniledi.

Çeşme'deki bir pide salonunun sahibi Reşat Akbaykal, 1975 yılında aldığı Plymouth marka otomobilini orijinal parçalarını bularak yeniledi. Askerden gelince otomobil almaya karar verdiğini ve sınırlı parasıyla taksiden çıkma bir Amerikan arabası bulduğunu söyleyen Akbaykal, şunları anlattı:

"Biraz tamir ettikten sonra senelerce kullandım. İşyerimin bütün ihtiyaçlarını o otomobille alıyordum. O yıllarda un, yağ, paket kağıdı gibi malzemeleri Çeşme'de bulamadığımız için İzmir'e gitmek gerekiyordu. Otomobilimin işletmeye yıllarca çok hizmeti geçti. Ben de bu hizmetinden dolayı onu 'ödüllendirdim.' Otomobilimin her tarafını söktük ve orijinal parçalarını bularak yeniledik. Arabamın üzerindeki vidaya kadar her şeyi orijinal."

Otomobilini '40 yıllık arkadaşı' gibi gördüğünü ifade eden Reşat Akbaykal, şöyle devam etti:

"Yılda 1-2 ay gibi binip geziyorum. Geri kalan zamanlarda, kapalı garajımda istirahat ediyor, ihtiyar delikanlı. Arada sırada bulunduğu yerde çalıştırıyorum. Şu anda hiç bir eksiği yok. Seyahate çıkacak kadar da sağlam. Yalnız yavaş kullanmak gerekiyor. Ne de olsa eski teknoloji. Otobanda sürat yapmaya gelmez. Keyif arabası."

- Çeşmeizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1952 Model Otomobilin Tüm Parçalarını Orijinalleriyle Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement