2014 Tıp Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

2014 Tıp Bayramı Etkinlikleri

2014 Tıp Bayramı Etkinlikleri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğindeönceki yıl başlayan, 2013 yılında DEÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde bir gelenek halini alan 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, bu yıl İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde yapılacak.

26.02.2014 11:29

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde

önceki yıl başlayan, 2013 yılında DEÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde bir gelenek halini alan 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, bu yıl İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde yapılacak.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası birlikteliğinde düzenlenecek 2014 yılı '14 Mart Tıp Bayramı' etkinliklerinin içeriği düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Eyüp Hazan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Aydın, İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr.Suat Kaptaner katıldı.

"DAYANIŞMA İÇİNDE BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ"

Tıp Bayramı kutlama programını aktaran İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, iki yıldan bu yana Tıp Bayramı etkinliklerinin İzmir'deki Tıp Fakülteleri Dekanlıkları, Tabip Odası Başkanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kutlandığını hatırlattı. Başlayan etkinlikle ilgili bilgi veren İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Malas, şöyle konuştu: "Düzenlemeyi planladığımız etkinliklerin bir kısmı turnuvalar şeklinde olacak. Bunlarla ilgili fikstür belirlendi ve takımlar karşılaşmaya başladı. Yine etkinlik kapsamında kültür-sanat organizasyonlarımız çeşitli sergiler ve konserler var. 14 Mart Günü tüm kurumların temsilcilerinin katılacağı geleneksel 14 Mart Tıp Bayramı töreni gerçekleştirilecek. Resmi tören 14 Mart günü saat 09.00'da Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayacak. Kurumlar arasında birlik beraberlik önem taşımaktadır. Bu dayanışma içinde bayramı birlikte kutlayacağız Bu vesile ile organizasyonda katkıları olan dekanlıklara, Sağlık Müdürlüğü, Tabip Odası Başkanlığı'na ve emeği geçen bütün birimlerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

"ÇÖZÜM YOLLARINI BİRLİKTE ARAYALIM"

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz ise çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ederek 14 Mart Tıp Bayramını ve hafta etkinliklerine verdikleri öneme değindi. Bu önemi kurumlar arası birlikteliğe taşıdıklarını ifade eden Türkyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz istiyoruz ki bu haftada hem sorunlarımız konuşulsun, hem çözümleri konuşulsun, aynı zamanda birlikte eğlenelim, sosyal ve kültürel paylaşım içerisine girelim. Bu haftanın verimli geçeceğine inanıyorum. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne de bunun alt yapısını hazırladığı ve ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum."

"SORUNLARI AŞACAK GÜÇTEYİZ"

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tülay Canda, İzmir'de oluşan bu birlikteliğin Tıp Haftası ruhunu da yansıttığını söyledi. Prof.Dr. Canda, artık bir ilde bakanlık, özel, kamu üniversiteleri hepsinin bir bütün olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Güç birliği olmadan hiçbir şey olmaz. Biz bu birlikteliği sürdürmek niyetindeyiz. Sağlıkta birçok yenilik var. Ama artan nüfusla birlikte sorunlar da var. Olması da doğal. Biz bu haftada hekimiyle, sağlık personeliyle sorunlarımızı tartışıp, çözümleri birlikte konuşacağız. Her sorunun çözümü de var. Biz sorunları aşacak güçteyiz. Bu yıl ki etkinlik için güzel bir program hazırlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"BU BİRLİKTELİK, SESİMİZİN DAHA YÜKSEK ÇIKMASINA VESİLE OLACAK"

İzmir'de oluşan bu birlikteliğin Türkiye'ye örnek olmasını dileyen İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Eyüp Hazan, güç birliği içinde gerçekleşen ortak program sayesinde seslerini daha geniş kitlelere ulaştırabileceklerini belirtti. Prof.Dr.Eyüp Hazan, daha önceki yıllarda herkesin ayrı bir programı olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Belki de daha az ses getiriyordu. Bu birliktelik, daha yüksek ses getirmemize vesile olacaktır. Sorunlarımızı daha kolay dile getireceğimize ve çözüme daha çabuk ulaşabileceğimizi düşünüyorum."

"BAYRAM HAVASINDA KUTLAYACAĞIZ BİR HAFTA"

14 Mart Tıp Bayramını birlik ve beraberliklerinin simgesi olması ruhuyla kutlayacaklarını ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayramlar birlik ve beraberliğin simgesidir. 14 Mart'ı da bir bayram havasında kutlamak ortak arzumuz. Bu bayramda sevinçlerimizi paylaşıp, sorunlarımızın da çözüm arayışlarını birlikte paylaşacağız. Bu platform sorunlarımızın aşılması açısından güzelliklerin de paylaşımı açısından güzel bir ortam oluşturmaktadır. Birlik ve beraberlikle çözemeyeceğimiz sorun yok."

"110 HEKİME MESLEKTE ONUR PLAKETİ VERİLECEK"

İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr.Suat Kaptaner de, İzmir'in Türkiye'ye örnek olacak bir tutumu sergilediğini vurguladı. Sağlıkla ilgili önde gelen kurumların bu haftada bir araya gelip böyle bir işbirliğine girmesinin İzmir'in bir özelliği olduğunu ifade eden Op.Dr. Kaptaner, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu vesileyle mesleki sorunlarımızın gündeme gelmesi, tartışılması ve çözüm yollarının değerlendirilmesi gibi bir işbirliği ortamının olması bizim açımızdan çok memnuniyet verici. Bu haftanın hem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının sorunlarının aşılması konusunda olumlu bir çaba olarak tarihe geçmesini diliyorum. Her yıl mesleklerinde 40. yılını dolduran hekimlerimize onur plaketlerini vermekteyiz. Bu yıl da 110 meslektaşımıza hizmet onur plaketi takdim etmekten büyük mutluluk duymaktayız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2014 Tıp Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement