23. Akbank Caz Festivali'den Yaratıcı Atölye Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

23. Akbank Caz Festivali'den Yaratıcı Atölye Çalışmaları

23. Akbank Caz Festivali\'den Yaratıcı Atölye Çalışmaları

Akbank Caz Festivali'nin Türkiye'nin en uzun soluklu ve yenilikçi festivallerinden biri olduğuna en güzel örneklerden biri de merakla beklenen atölye çalışmaları.

23.09.2013 17:06

Akbank Caz Festivali'nin Türkiye'nin en uzun soluklu ve yenilikçi festivallerinden biri olduğuna en güzel örneklerden biri de merakla beklenen atölye çalışmaları. Festival, 23. yılında da danstan şapka tasarımına, çocuk atölyelerinden tişört tasarımına pek çok yaratıcı atölye çalışmasına ve panele ev sahipliği yapacak.

ATÖLYE: Şapkadan Caz Çıktı

Wicked tasarım markasının sahibi İpek Yaylacıoğlu ve İstanbul Moda Akademisi işbirliğinde gerçekleşecek "Şapkadan Caz Çıktı" atölye çalışmasında, katılımcılar caz ikonlarının kullandığı, swing ekolü kostümlerinden hareketle saç aksesuarları ve minyatür şapkalar tasarlayacak.

25 Eylül 2013, Çarşamba Saat:14:00 Yer: İstanbul Moda Akademisi

26 Eylül 2013, Perşembe Saat:14:00 Yer: İstanbul Moda Akademisi

ATÖLYE: Tap Away

Atölye Dans'ta canlı piyano eşliğinde gerçekleştirilecek "Tap Away" atölye çalışmasında, katılımcılar, 19. yüzyılda ABD'de ortaya çıkan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan tap dansının tüm inceliklerini eğitmenlerle beraber pratik etme şansı yakalayacak. Etkinlik ile tap dansının çeşitli kombinasyonlarından faydalanarak, katılımcıların günlük hayatın stresinden kurtulmaları ve "Singing in the Rain" gibi eski müzikallerde hissedilen neşeli atmosferin günümüzün zor şehir hayatında yeniden yakalanması amaçlanıyor.

28 Eylül 2013, Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Atölye Dans

5 Ekim 2013, Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Atölye Dans

12 Ekim 2013, Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Atölye Dans

ATÖLYE: "Mavi Loves Jazz"

Her sene yaratıcı katılımcıların artan ilgiyle izlediği Mavi Loves Jazz/Mavi'nin yaratıcı tasarım atölyeleri, bu sene de 23. Akbank Caz Festivali'ne renk katmaya devam ediyor. Kağıttan boyaya, tişörtten boncuk ve yamalara kadar her tür malzemenin bulunacağı atölyede, siz de hayal gücünüzü ve yeteneklerinizi keşfederek, "İstanbul ve Caz" temalı tasarımlarla festivalin ruhunu tişörtlere taşıyabilirsiniz.

28 Eylül 2013, Cumartesi Saat: 14.00 Yer: Akbank Sanat

ATÖLYE: Ezo Sunal Çocuk Atölyesi - "Çocuklarla Caz"

Orrf Yaklaşımı'na dayalı olarak yapılacak "Çocuklarla Caz" atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla çocuklara tanıtılacak. Bu ritmin üzerine Orff Çalgıları kullanılarak çocuklarla beraber melodik doğaçlamalar yapılacak ve çocuklardan renkli bir caz orkestrası oluşturulacak.

5 Ekim 2013, Cumartesi Saat: 14:00 Yer: Akbank Sanat

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23. Akbank Caz Festivali'den Yaratıcı Atölye Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement