23 Ocak Tuzhurmatu Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

23 Ocak Tuzhurmatu Şehitleri Anıldı

23 Ocak Tuzhurmatu Şehitleri Anıldı

Irak Türkmen Cephesi Salahattin İl Başkanlığı 23 Ocak'ta şehit düşen 24 kişi için kırkıncı gün anma töreni düzenledi.

05.03.2013 11:44

Irak Türkmen Cephesi Salahattin İl Başkanlığı 23 Ocak'ta şehit düşen 24 kişi için kırkıncı gün anma töreni düzenledi.

Anma törenine Irak Türkmen Cephesi başkan yardımcısı ve Salahattin il meclisi üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu, Salahattin vali yardımcısı Ahmet Koca, Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Haydar Reşit Kasapoğlu, şehit yakınları ile yerel yetkililer katıldı. "23 ocak şehitleri gelecek nesillerin meşalesidir" sloganı altında yapılan anma töreni Kuran-ı Kerim'den ayetlerin okunmasıyla başladı daha sonra şehitlerin ruhuna fatiha okundu.

Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Haydar Kasapoğlu, Tuzhurmatu ilçesindeki Türkmenlere karşı yıldırma ve korkutma planı uygulandığını belirterek Türkmenlerin kesinlikle yerlerini terketmeyeceğini söyledi.

Salahattin vali yardımcısı Ahmet Koca da Türkmenlere yönelik hedefin yok etme yönünde olduğunu belirterek yaşanan olaylarla korku saçmak istediklerini söyledi. Anma törenine katılanlar tarafından yapılan konuşmalarda şehitlerin hayatlarından söz edildi. Anma törenine çok sayıda şair de katıldı. Okunan şiirlerde şehitler dile getirildi.

Geçtiğimiz 23 Ocak'ta Tuzhurmatu Sağlık Müdürlüğü personeli Türkmen 35 yaşındaki Ahmet Salah Asker'in öldürülmesi nedeniyle camide düzenlenen taziye sırasında düzenlenen saldırıda 24 kişi ölmüş, 102 kişi yaranmıştı.

Saldırıda Irak Türkmen Cephesi başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu da yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Ocak Tuzhurmatu Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement