28 Şubat'ta Görevinden Uzaklaştırılan Öğretim Üyeleri - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ta Görevinden Uzaklaştırılan Öğretim Üyeleri

28 Şubat\'ta Görevinden Uzaklaştırılan Öğretim Üyeleri

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas, 28 Şubat döneminde görevden atılanları geri çağırdı.

18.09.2012 12:51

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, 28 Şubat döneminde görevden atılanları geri çağırdı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya'da yayın yapan internet sitelerinin ortak canlı yayınına konuk oldu. Programda Sakarya Üniversitesinin yaşadığı 28 Şubat süreci ile ilgili konuşan Elmas, bu konu ile ilgili herhangi bir şikayetin kendilerine gelmediğini ancak yaşanan mağduriyetleri giderme noktasında üstlerine düşen görevleri yaptıklarını söyledi. Adı 28 Şubat dönemi ile anılan hiçbir ismin bugün üniversite yönetiminde olmadığına dikkat çeken Elmas, kendilerine gelecek her türlü bilgi ve şikayetle ilgili çalışma yapabileceklerini kaydetti.

28 Şubat'la ilgili YÖK ve Savcılıkta bir sürecin olduğunu söyleyen Elmas, şöyle konuştu: "Bu sürecin ortaya çıkmasını gerçekten çok isteyen biriyim. Şunu ifade etmeliyim ki bu konuda gerçekten mağdur olanlar ve bu konuları sürekli bir malzeme yapıp karanlığa ıslık çalanlar var. 28 Şubat döneminde kadro verilmeyen ve işlerinden atılan isimler vardı. Kadro verilmeyen isimler için 2002 yılında Rektör Yardımcısı olarak göreve başladığımızda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Durman ile birlikte çalışmaları yaptık. RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun yaklaşık 5 yıllık bir beklemenin ardından 2004 yılında yaptığımız çalışma ile kadrosunu almıştı. Bunlar Türkiye'deki genel sonucun birer yansımaları idi."

28 Şubat döneminde Sakarya Üniversitesinden 18 öğretim üyesinin gönderildiğini belirten Elmas, şunları söyledi: "O dönem Ankara'dan sürekli irtica raporları isteniyordu. Bu raporların ardından işlemler yapılıyordu. Ben bunların ortaya çıkmasını gerçekten çok istiyorum. Ancak, ortaya çıkmasından ziyade mağdur olanlarla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ben SAÜ'den atılan 18 ismi bizzat davet göndererek kendilerini Sakarya Üniversitesine davet ettim. Buyurun istediğiniz kadroya gelin başlayın diye çağrı yaptık. Uzaklaştırmanın dışında kadro alamadığı için giden arkadaşlarımız oldu. Bu süreçte zarar görenlerden bazıları tekrar üniversitemize döndü. Başka yerde kovulanlar bizde başladı. Kurum içerisinde olarak zarar görenlerle görüştüm. Kendilerinin bu konuda bir sıkıntısı olmadıklarını ifade ettiler. Kimse bana bunu söylemedi ama onların rızasını ve gönlünü alarak bu görevi yapmak zorundayım. Bu konuda şu an bir sorun olmadığını görüyorum. Bu süreç içinde insanların bildiği belgeler bilgiler ayrı bir konu. Devletin savcıları ve hakimleri var. Yani hukuki süreç onların bileceği bir şey. Bize bu konuda gelen herhangi bir şikayet yok. Bize gelecek bu türlü şikayetlerle ilgili elbette yapmamız gerekenlerin hepsini yaparız"

28 Şubat süreci ile ilgili üniversite olarak yapması gerekenleri yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Elmas, "Sakarya Üniversitesinin şu anki yönetim kadrolarında bu zamanlardan anılan kimse yok. Herkes değişti. Bu konuda somut bir konu varsa ve bu benle paylaşılırsa gereğini yaparım" dedi.

Elmas, Sakarya Üniversitesinin EMASYA tatbikatlarına dahil edilip edilmediği konusundaki soruya, "ellerinde bu konuda somut bir bilgi olmadığı" şeklinde cevap verdi. Bütün bu süreçlerde yapılan işlerin irdelendiğini anlatan Elmas, şunları söyledi: "Yapılan her şey ortaya çıkar. Bu süreçler bireysel bir süreç değildir. Bu konularda çok açığız. Baktığımız zaman resmin tamamına bakıyoruz. Biz mağdur olan öğretim üyelerini geri çağırdık. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim SAÜ olarak önemli hedeflerimiz var. Burası berrak olsun istiyoruz. Bu hedeflerimize inanıp SAÜ'ye sınıf atlatmak istiyoruz." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ta Görevinden Uzaklaştırılan Öğretim Üyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement