41 Mahalle grup suyuna kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

41 Mahalle grup suyuna kavuşuyor

41 Mahalle grup suyuna kavuşuyor

Bozkır'ın Çağlayan yaylasına yapımı devam eden 5.000 tonluk deponun hizmete girmesinin ardından 41 mahalle grup suyuna bağlanarak yayla suyu kullanacak.

31.10.2016 10:08  Güncelleme: 10:09

Bozkır'ın Çağlayan yaylası mevkisinde devam eden 5.000 tonluk deponun yapımında son aşamaya gelindi. Deponun, yıl başından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor. Deponun faaliyete geçmesinin ardından 41 mahalle grup suyuna bağlanarak içme suyu sorunu giderilecek 41 mahalle yayla suyu kullanacak.

Bozkır kaymakamı Mustafa demir ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Çağlayan yaylası mevkisinde yapımı devam eden 5.000 tonluk deponun yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden depo hakkında bilgi aldı.
Proje hakkında bilgi veren Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, hanpınarından çıkan suyun %45'inin bu depoya aktarılacağını ve bu projeyle birlikte tek vanadan 41 mahallenin yayla suyuna kavuşacağını belirtti. Projenin bu özelliğiyle ilk olduğunu da vurgulayan Başkan Gün, yıl başından itibaren faaliyete girecek olan deponun 41 mahalleye hayırlı olmasını diledi.

Bozkır merkez de yayla suyu kullanacak

İlçe merkezine 500 tonluk depo yapıldığını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "5.000 tonluk deponun faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçe merkezine yapılan 500 tonluk depoya bağlantı yapılacak. Burada yapılan bağlantıyla birlikte ilçe merkezindeki 3 mahalle de yayla suyu kullanacak. Alt yapıdan üst yapıya kadar her çalışmamızda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanım Tahir Akyürek'e, KOSKİ Genel Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Daire Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 41 Mahalle grup suyuna kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement