7 Kişinin Öldüğü Kazada, Tır Şoförü Aşırı Hız Yapmış - Son Dakika
Güncel

7 Kişinin Öldüğü Kazada, Tır Şoförü Aşırı Hız Yapmış

7 Kişinin Öldüğü Kazada, Tır Şoförü Aşırı Hız Yapmış

Sinop'un Boyabat İlçesi'nde geçen yıl hareket halindeki TIR'ın dorsesinde bulunan iş makinesinin otomobilin üzerine düşmesi sonucu 7 kişinin öldüğü kazada hazırlanan bilirkişi raporunda, TIR'ın aşırı sürat nedeniyle firen balatalarının ısınarak...

08.02.2013 12:51

Sinop'un Boyabat İlçesi'nde geçen yıl hareket halindeki TIR'ın dorsesinde bulunan iş makinesinin otomobilin üzerine düşmesi sonucu 7 kişinin öldüğü kazada hazırlanan bilirkişi raporunda, TIR'ın aşırı sürat nedeniyle firen balatalarının ısınarak firen sisteminin görev yapamaz hale geldiği ve bu durumun kazaya neden olduğu belirtildi. Ayrıca inceleme sonucunda aracın hız göstergesi olan takografinin üzerine kağıt konularak hızın 80 kilometreden fazla göstermemesi için sabitlendiği ortaya çıktı.

Kaza, Sinop'un Boyabat İlçesi'nde geçen yıl 2 Ağustos'ta meydana geldi. Orhan Kemal Yayla (26) yönetimindeki 55 DT 218 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Fazıl Ay (47) yönetimindeki 34 DJ 5146 plakalı TIR'ın yanından geçerken, aracın dorsesinde yüklü bulunan iş makinesi düştü. Otomobilin ön kısmının üzerine düşen iş makinesi yaklaşık 90 metre aracı sürekledi. Kazada Orhan Kemal Yayla, annesi Elmas Yayla (47), kız kardeşleri Cemile Yayla (23), Nilüfer Tekiner (29), Tülay Türkmen (24) ile yeğenleri Tuğçe Tekiner (8) ve Yağmur Türkmen (3) öldü.

TIR ŞOFÖRÜ CEZAEVİNDE ÖLDÜ

Kazaya neden olan TIR şoförü Fazıl Ay tutuklandı. Yargı süreci devam ederken astım hastası olan 2 çocuk babası Ay, solunum yetmezliği nedeniyle geçen 17 Ocak'ta cezaevinde yaşamını yitirdi.

Kaza sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında aynı gün Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameyi Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu belirtildi. Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun olayla ilgili hazırladığı bilirkişi raporu da mahkemeye ulaştı.

TIR AŞIRI HIZ YAPMIŞ

Raporda "Sürücü Fazıl Ay, ağır vasıta olan aracı ile seyri sırasında aracın arkasına bağlı dorsede iş makinası yükü olduğu halde aşağı meyilli yolda süratli seyrettiğinden, bu nedenle aracın fren balatalarının ısınarak tutmamasına neden olduğundan, aracın daha da hızlanmasına neden olup, virajda aracın dorsesinde bulunan iş makinasının düşmesine neden olduğundan olayda tamamen kusurlu görülmüştür" denildi.

TAKOĞRAFIN ÜZERİNE KAĞIT KONULMUŞ

Ayrıca aracın hız göstergesi olan takografının üzerine kağıt konularak hızın 80 kilometreden fazla göstermemesi için sabitlendiği belirtilirken, yapılan inceleme sonucunda kaza sırasında TIR'ın hızının 60 kilometre olduğu, rampa aşağı giden TIR firen balatalarının aşırı ısınması ile firen sisteminin görev yapamaz hale gelmesi sonucun hızın 103 kilometreye ulaştığı ortaya çıktı. Bölgedeki hız limitinin ise 50 kilometre olduğuna dikkat çekildi.

KAMU DAVASI DÜŞTÜ

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede Fazıl Ay hakkında taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada Fazıl Ay'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle açılan kamu davasının düşürülmesine karar verildi.

'CEZASINI ÇEKMEDEN ÖLDÜ'

Kazada eşi Nilüfer Tekiner ve kızı Tuğçe Tekiner'i kaybeden baba İlker Tekiner, "Biz Adli Tıp Raporu'nu beklerken, 7 kişinin ölümüne neden olan şöförün cezaevinde öldüğünü öğrendik. Bu kişi hakim karşısına çıkmadan, ceza almadan öldü. Bizce Adli Tıp Raporu gecikti bu sebeple dava başlayamadı. Diyecek bir şey bulamıyorum. Maalesef Türkiye'de adalet yavaş işliyor. Ben zaten acımla boğuşurken, bu kişinin cezasını çekmeden ölmesi bizi bir kez daha öldürdü." - Sinop/ Boyabat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 Kişinin Öldüğü Kazada, Tır Şoförü Aşırı Hız Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement