70. Çınaraltı'nda, İLESAM Şiir Günleri Yapılacak - Son Dakika
Güncel

70. Çınaraltı'nda, İLESAM Şiir Günleri Yapılacak

70. Çınaraltı\'nda, İLESAM Şiir Günleri Yapılacak

İLESAM tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri'nin yetmişincisi 4 Nisan günü gerçekleşecek.

02.04.2015 16:20  Güncelleme: 16:22

Sohbette "Dünden Bugüne Türk Şiiri" konuşulacak. Katılacak şairler kendilerini tanıttıktan sonra şiirlerini seslendirecekler. Sanatçı İsmail KAYSERİLİ ise otantik türküler okuyacak.

İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer VAYNİ: "Üç bin İLESAM üyemizin büyük bir kısmı şair ve şiirle ilgileniyor. Ankara'da her hafta şiir etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Ancak İstanbul'da bu konuyu biraz ihmal ettik. Bu nedenle her ay Çınaraltı sohbetleri'nin bir programında şiire ve şairlerimize yer vereceğiz. Şiiri etkin, şairi de güçlü ve nitelikli kılmak istiyoruz. Toplumumuzu şiiri seven ve şaire saygı duyar hale getirmenin bilincindeyiz. Çünkü şiir bir dilin en üst düzeyde kullanıldığı ve geliştiği alandır. Bir bakıma dilin felsefesinin yapıldığı alan şiirdir" dedi.

İLESAM İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sefa KOYUNCU'nun yöneteceği ve Dünden Bugüne Türk Şiirinin konuşulacağı "Çınaraltı Şiir Günleri…" başlıklı 70. Çınaraltı Sohbeti'nin 04 Nisan 2015, Cumartesi günü Saat 16.00'de başlayacağı; Aksaray-Yusuf Paşa Otobüs durağında bulunan simit sarayının üstünde yer alan Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı'nda gerçekleşeceği ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 70. Çınaraltı'nda, İLESAM Şiir Günleri Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement