70 Yıldır İşleyen Eller Emeklilik Nedir Bilmiyor - Son Dakika
Güncel

70 Yıldır İşleyen Eller Emeklilik Nedir Bilmiyor

70 Yıldır İşleyen Eller Emeklilik Nedir Bilmiyor

Amasya’nın Taşova ilçesinde 88 yaşındaki 4 çocuk ve 15 torun sahibi ayakkabı tamircisi Selahattin Telli, 70 yıldır emeklilik nedir bilmeden mesleğini özveriyle sürdürüyor Telli: "Ayağımdan rahatsız olmama rağmen her sabah gelerek iş yerimi açıyorum.

25.01.2014 11:24

TEVFİK ÖZTÜRK - Taşova ilçesinde 88 yaşındaki  4 çocuk ve 15 torun sahibi ayakkabı tamircisi Selahattin Telli, 70 yıldır emeklilik nedir bilmeden mesleğini özveriyle sürdürüyor.

Babadan öğrendiği mesleğini, ilçede küçük bir dükkanda sürdüren Telli'nin iş disiplini de gençlere örnek gösterilecek cinsten.

Yaz kış demeden, sağlık sorunlarını bile göz ardı ederek Uluköy beldesinden her gün gelip erken saatlerde iş yerini açan Telli, geride bıraktığı 70 yıla rağmen işini ilk günkü gibi severek yapıyor.

Telli, AA muhabirine, küçük yaşlardan itibaren, babasının yanında ayakkabıcılığı öğrendiğini ve 70 yıldır mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Mesleği ile dört çocuk büyüttüğünü belirten Telli, "Dört çocuğum, 15 torunum var. Bu mesleği babamdan öğrendim. Şu an bu mesleği ailede benden başka yapan yok. Bir oğlum yanımdaydı o da İstanbul'a gitti. İşimi severek yapıyorum. Ayağım üç sefer kırıldı. Hastaneden taburcu olalı beş ay oldu, buna rağmen sağlığım el verdiği müddetçe işimi yapmaya devam ediyorum" dedi.

"Eskiden mesleğimizi elimizle yapıyorduk şimdi ise makineler çıktı" diyen Telli, günümüzdeki ayakkabıların kalitesizliğinden yakınarak, şöyle devam etti:

"Şöyle bir şey var ki bu makineler çıktı ama şimdi ayakkabıda deri malzemeler kullanmıyorlar ve vatandaş aldanıyor. Bizim için iş çok, alınan ayakkabı haftalık giyiliyor. Eskiden ayakkabılar daha kaliteliydi, alınan bir ayakkabı ortalama bir iki sene giyiliyordu ama şimdi aynı paraya dört ayakkabı alınıyor, bir yıl giyilmiyor, kaliteyi düşürdüler. Vatandaş bilmeden sadece şekle bakarak alıyor ama sanatkar ne olduğunu bilerek alıyor."

Ayağından rahatsız olmasına rağmen her sabah iş yerini açtığını belirten Telli, "Müşterilerimin 'bu iş yerinin sahibi nerede' dememeleri ve mahcup olmamak için çalışıyorum yoksa çalışacak durumda değilim, buna rağmen mesleğimi severek yapıyorum. Bize göre yediği ekmeği sevmeyen insan makbul değildir. Biz böyle gördük" diye konuştu.

Telli, sosyal güvenlik olarak emekli olduğunu ama meslek olarak emekli olup bir kenarda oturmayı hiç düşünmediğini, sağlığı el verdiği sürece çalışacağını dile getirdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 70 Yıldır İşleyen Eller Emeklilik Nedir Bilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement