8 Aralık Melis'in Doğum Günü - Son Dakika
Güncel

8 Aralık Melis'in Doğum Günü

8 Aralık Melis\'in Doğum Günü

İzmirli lösemi hastası Melis Akbaş için yürütülen kampanya ve uğraşılar sonuç verdi.

25.11.2013 17:05

İzmirli lösemi hastası Melis Akbaş için yürütülen kampanya ve uğraşılar sonuç verdi. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Savaş Kansoy, Almanya'da bulunan uygun kemik iliğinin sahibi donörün biran önce gidip örneği vermesi için Almanya'daki kemik iliği bankası yetkililerine yazı yazdı.

17 ARALIK NAKİL GÜNÜ OLARAK BELİRLENDİ

Donörün vereceği kemik iliği örneğinin bugün incelenmeye başlanacağını, sonuçların hafta sonu ya da hafta başına kadar sonuçlanacağını belirten Profesör Doktor Kansoy, ameliyat tarihi olarak 17 Aralık'ı belirlediklerini açıkladı.

Melis'in ameliyat tarihine kadar Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde izole bir bölüme alınarak ameliyat için hazırlanacağını belirten Prof. Dr. Savaş Kansoy, şöyle konuştu: "17 Aralık günü belirlendi. Donör Almanya'da. Bir şekilde kemik iliği alım merkezi incelemelerini yapacak önümüzdeki günlerde. Son anda herhangi bir gizli enfeksiyonu var mı, sıkıntı var mı diye sağlık kontrolünden geçiyor donör. O donör işlemleri bugün başlıyor, bu hafta sonu ya da gelecek hafta başında sonuçları alırız. 17 Aralık nakil günü olarak belirlendi. Demek ki 7 Aralık civarında nakil için izole üniteye almamız gerekiyor. Bu binada olacak bir aksilik olmadığı sürece. Donör ile ya da hastayla ilgili problem olmayacağını umut ediyoruz. 17 Aralık'ta kemik iliği naklini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle yabancı kemik iliği bankalarından gün almanın zor olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kansoy, süreci hızlandırmak için yazı yazdığını söyledi.

Prof. Kansoy, Melis'in aldığı kemoterapi ve rahatsızlığı nedeniyle belli zamanlama içerisinde nakil yapılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu aralık ayı uygun bir zamandı. Donör kayıpları olunca biraz endişelenmiştik ama şu anda bir donörümüz var ve Aralık ayı içerisinde mutlaka yapmak istediğimiz için yabancı kemik iliği bankasını da biraz zorladık. Normalde bu tarihlerde yabancı bankalardan gün almak biraz zor oluyor. Özellikle Aralık 20 ile Ocak 15 arasında biraz yavaşlıyor. Christmas dönemine girdikleri için. O döneme girmeden bu işi halledelim dedik."

MELİS GİBİ YÜZLERCE HASTA VAR

Melis Akbaş'ın bir simge olduğunu, Melis için gerçekleştirilen kampanyaların Melis ile aynı durumda olan yüzlerce hastanın sürecini hızlandırma açısından da katkı sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Savaş Kansu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Daha önce de söylediğim gibi Melis bir simge. Onun gibi yüzlerce hastamız var. Melis ile ilgili bir şey kazanıldıysa donör tarama sürecinde -bu tüm hastalar için de kazanç olacaktır- o bakımdan memnun edici bir durumdur. Sosyal güvenlik kurumu kemik iliği bankaları ve dolaylı olarak Sağlık Bakanlığı'nın girişimleri sonunda oldukça hızlı donör sağlandı."

Kızları Melis'e uygun donör bulunması ve onu yeniden yaşama bağlamak için yaşadığı Ordu'dan İzmir'e gelen Melis'in babası ve annesi de heyecanla transplantasyonun (naklin) gerçekleşeceği tarihi bekliyor. Baba Bahadır Akbaş, kızları Melis'in 8 Aralık'ta doğduğunu anımsatarak, naklin Aralık'ta gerçekleşmesi durumunda çok mutlu olacaklarını belirtti.

8 ARALIK MELİS'İN DOĞUM GÜNÜ

Uygun iliğin bulunması için destek veren tüm sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na teşekkür eden Bahadır Akbaş, "8 Aralık Melis'in doğum günü. Şu an kesin tarih veremiyoruz. İnşallah Aralık ayı içerisinde vermiş olurlarsa Melis yeniden doğmuş olacak. Melis'in morali yüksek, kemik iliği bulunduktan sonra farklı düşüncelere girdi, nakil olacağını biliyor. Kötü bir şey düşünmüyor. Melis ile ilgili bize destek veren tüm derneklere, kuruluşlara, sağlık bakanımıza, daire müdürlerimize, danışmanımıza teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8 Aralık Melis'in Doğum Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement