Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Aa\'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

28.12.2016 10:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Yazıcı, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından 3 eser için oy kullandı.

Haber kategorisinde Münir Zakiroğlu'nun çektiği 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece damperli kamyonla vatandaşları Taksim Meydanı'na taşıyan kadının fotoğrafını seçen Yazıcı, fotoğrafların hepsinin çok güzel olduğunu söyledi.

Seçtiği fotoğrafın, kadının cesaretini, liderine olan inancını, demokrasi aşkını ve korkusuzluğunu en net şekilde gösterdiğini ifade eden Yazıcı, "Bir Türk kadını o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine kamyona atlıyor, kamyon kullanıyor, damperli kamyon kullanarak insanları topluyor. Bu o gecenin nasıl engellendiğinin fotoğrafı. 15 Temmuz gecesi korkusuzca, kararlı bir şekilde kadınları ve gençleri toplayarak, 'Ben de varım' diyerek İstanbul caddelerinde tur atması takdire şayan bir görüntü." diye konuştu

Yazıcı, Türk milletinin her kesiminden insanla büyük bir direniş gösterdiğini belirterek, Zakiroğlu'nun çektiği fotoğraf karesinin ders niteliğinde olduğunu söyledi.

Yaşam kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Yazıcı, Cem Genco'nun, Suriye'de atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden Mamun Halid Nasır'ı 5 yaşındaki kızı ile çektiği fotoğrafı seçti.

Spor kategorisinde ise Vedat Yücebaş'ın "70'lik sporcu" ile Bülent Doruk'un "Şenol Güneş" fotoğrafları arasında kararsız kalan Yazıcı, çekim tekniği ve özellikleri açısından oyunu Yücebaş'ın eserinden yana kullandığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement