AB Bakanı Bağış, Farklı İnanç Gruplarına İstişare Yemeği Verecek - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bağış, Farklı İnanç Gruplarına İstişare Yemeği Verecek

AB Bakanı Bağış, Farklı İnanç Gruplarına İstişare Yemeği Verecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, farklı inanç gruplarıyla istişare yemeğinde buluşacak.

27.11.2013 12:06

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, farklı inanç gruplarıyla istişare yemeğinde buluşacak.

AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bağış'ın 28 Kasım 2013 Perşembe günü İstanbul'daki Feriye Lokantası'nda ilgili kamu kurumlarının da katılımıyla farklı inanç grupları temsilcileriyle istişare yemeği düzenleyeceği bildirildi.

Farklı inanç gruplarına mensup vatandaşların sorunlarının ve çözüm yollarının AK Parti Hükümeti için büyük önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, "Hiçbir inanç grubunu bir diğerine üstün görmeden ve her vatandaşımızın toplumumuzun asli unsurlarından olduğunun bilinciyle Hükümetimiz hiçbir ayrım olmaksızın tüm vatandaşlarımızın demokrasiye olan inancını ve hukuka duyduğu güveni artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, geçen günlerde açıklanan, Demokratikleşme Paketi'ndeki özgürlük alanlarını artıran adımların hiçbir fark gözetmeksizin tüm vatandaşlar için atılmasının hükümetin bu konudaki kararlılığının örneklerinden biri olduğunun altı çizildi.

Bağış'ın "Bu ülkenin hiçbir vatandaşı diğerinden üstün değildir. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bu ülkenin değeridir" sözüne de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Diyalog sürecini güçlendirmek üzere, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın himayelerinde, ilgili kamu kurumlarının da katılımıyla farklı inanç grupları temsilcileriyle 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 19.30'da İstanbul'da bir istişare yemeği gerçekleştirilecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bağış, Farklı İnanç Gruplarına İstişare Yemeği Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement