ABD Heyeti Disiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Heyeti Disiad'ı Ziyaret Etti

ABD Heyeti Disiad\'ı Ziyaret Etti

ABD heyetinin ziyaret ettiği Diyarbakır İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, kentteki sivil toplum kuruluşları olarak inisiyatif alıp, Kobani’nin yeniden inşası için çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu konuda ABD’den yardım beklediklerini söyledi.

12.03.2015 14:32

ABD heyetinin ziyaret ettiği Diyarbakır İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, kentteki sivil toplum kuruluşları olarak inisiyatif alıp, Kobani'nin yeniden inşası için çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu konuda ABD'den yardım beklediklerini söyledi.

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Danışmanı Jim Turner ve ABD Adana Konsolosluğu Siyasi ve Ekonomik İşleri Müdürü JM Saxton Ruiz, DİSİAD Başkanı Burç Baysal'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ruiz, Diyarbakır'a ilk defa geldiklerini ve en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, bu ziyaretin iki ülke için hem ekonomik hem de siyasi ilişkileri geliştirmek anlamında önemli olduğunu ifade etti.

"KENTİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI"

Baysal ise dernek olarak kendileri ve şehir için iki önemli konunun nihayete ermesini hedeflediklerini belirterek, " 28 Şubat'ta yapılan açıklama şehrin beklentilerine karşılık vermemektedir. Ortadoğu ve bölge Kürtlerinin özgürlüğe kavuşması bütün dünya için siyasi ve ekonomik oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Bölgede alacağınız rol ve katkılar büyük önem arz etmekte ve bizim içinde önemli bir yere sahiptir. Kuruluşumuz kentin önemli ekonomik aktivitelerinde oldukça önemli bir yerdedir ve önemli rol oynamaktadır" dedi.

"UNESCO İÇİN ABD'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ"

Diğer önceliklerinin ise kentin tanıtımı için büyük bir öneme sahip olan UNESCO adaylık süreci olduğunu vurgulayan Baysal, "Bunun için ABD'nin desteğinize ihtiyacımız var. Dünyanın bu kültürel mirası tanıması ve bu tarihi varlıkların korunması büyük önem arz etmektedir. Bunları yapabilir isek kent insanlarının refah seviyesi de yükselecektir bu konuda sizden vatandaşlarınızın buraya gelerek kentimizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Bu iş birliği insanlık için büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

"IRAK, İSVEÇ VE ABD'DE TEMSİLCİLİKLER AÇACAĞIZ"

DİSİAD olarak 21 Aralık'ta genel kurul yaptık ve burada tüzük değişikliğine giderek derneğin dış temsilcilikler açılmasına karar verdiklerini de anlatan Baysal, şunları kaydetti:

" Irak, İsveç ve ABD olmak üzere 3 ayrı ülkede açmaya karar verdik. Bu bağlamda sizin ülkenizde açacağımız temsilcilik için gerekli bürokratik işlemeler için sizden kolaylık rica ediyoruz. DİSİAD şehrin ekonomik anlamda nabzını tutmaya devam ediyor. Gerek OSB yaptığımız çalışmalar gerekse uluslararası yaptığımız panellerle şehrin ekonomik anlamda gündemini belirlemeye devam edecektir. Önümüzdeki ay gıda ve tarım panelinde uluslararası isimleri şehrimizde buluşturacağız."

Baysal, Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları olarak inisiyatif aldıklarını da belirterek, Kobani'nin yeniden inşası için çalışmalar başlattık ve bu konuda da ABD'den yardım beklediklerini sözlerini ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Heyeti Disiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement