ABD'nin İran'a Yeni Yaptırımları… - Son Dakika
Güncel

ABD'nin İran'a Yeni Yaptırımları…

ABD\'nin İran\'a Yeni Yaptırımları…

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: “Şuna açıklık getirmeme izin verin; dünkü ilan edilen listeler mevcut yaptırımların uygulanmasıyla alakalıydı ve mevcut yaptırımları uygulamaya devam edeceğimizi başından beri açıkça belirttik. Başkan Obama’nın belirtiği gibi, siyasi sistemimiz içindeki izinler ölçüsünde,

13.12.2013 23:10

ABD yönetimi, ABD Hazine Bakanlığı'nın bu hafta İran'ın nükleer programına destek verdikleri gerekçesiyle bir grup denizaşırı şirket ve kişileri yaptırım listesine almasının, "Cenevre'de açıkça belirttikleri mevcut yaptırımların uygulanmasıyla alakalı olduğunu ve nükleer konularla ilgili yeni yaptırımları uygulamaktan uzak durmaya yönelik taahhütlerinin de devam ettiğini" bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soru üzerine, İran ile ilk adım anlaşmasının açık şekilde nükleer yaptırımları kasdettiğini ve mevcut yaptırımların devam edeceğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Cenevre'de 4 gün boyunca ortak eylem planının detaylarının uygulanmasına yönelik verimli teknik müzakerelerin yapıldığını ve plan gereği tarafların daha fazla istişare için kendi başkentlerine döndüklerini belirten Carney, ortak eylem planının uygulanmasına hazırlanmak için çalışmaya devam edeceklerini ve teknik konuların görüşülmesine tekrar başlamak için İran ve P5+1 partnerleriyle en kısa zamanda bir araya gelmeye hazır olduklarını kaydetti.

Carney, "Şuna açıklık getirmeme izin verin; dünkü ilan edilen listeler mevcut yaptırımların uygulanmasıyla alakalıydı ve mevcut yaptırımları uygulamaya devam edeceğimizi başından beri açıkça belirttik. Başkan Obama'nın belirtiği gibi, siyasi sistemimiz içindeki izinler ölçüsünde, nükleer konularla ilgili yeni yaptırımları uygulamaktan uzak duracağımıza yönelik taahhüdümüz var.  Ancak bu bizim nükleer konularla ilgili mevcut yaptırımları uygulamamızı engellemeyecek" dedi.

Carney, İran'ın terörizme sponsorluğu ve insan haklarını hedef alan yaptırımların da aynı şekilde devam edeceğini hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da Hazine Bakanlığının duyurusundan önce, dün Cenevre'de İranlılara yeni yaptırım listelerinin açıklanacağı yönünde bilgi verdiklerini söyledi. Harf, duyurunun içeriğini hakkında olmasa da böyle bir duyuru yapılacağını İranlılara önceden bildirdiklerini dile getirdi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin İran'a Yeni Yaptırımları… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement