ABD Yerel Seçimlerinde 7 Türk Aday Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

ABD Yerel Seçimlerinde 7 Türk Aday Yarışıyor

ABD Yerel Seçimlerinde 7 Türk Aday Yarışıyor

THO Başkanı Ali Çınar, "Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yerel seçimlerde yarışacak adayların yanı sıra Türk kökenli vatandaşları kongre üyesi ve senatör olarak da görmek istiyoruz" dedi.

27.09.2017 09:53  Güncelleme: 09:54

Kasım ayında gerçekleşecek ABD yerel seçimlerinde Türk-Amerikan topluluğundan 7 aday bulunduğunu söyleyen Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar, "Türkiye kökenli ABD vatandaşlarının ülke siyasetinde aktif rol alma çalışmaları sürüyor. Geçmişe oranla daha fazla kişinin hem yerel hem de federal seçimlerde aday adayı ve aday olduğunu görüyoruz" dedi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde belediye başkan yardımcısının Türk kökenli Derya Taşkın olduğunu söyleyen Çınar, "Aynı zamanda Türk kökenli birçok ABD vatandaşı da Kongre'de kongre üyelerinin yanında görev yapıyor. Washington DC'ye gelmeden önce yerel yönetimlerde görev almak büyük önem taşıyor. Kongre üyeleri ve senatörler arasında da Türkiye kökenli isimler görmeyi umuyoruz. Bu durum Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da gelişmesinde büyük rol oynayacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ABD Yerel Seçimlerinde 7 Türk Aday Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement