Abdulkadir Çat'ın 23 Nisan Mesajı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat'ın 23 Nisan Mesajı

Abdulkadir Çat\'ın 23 Nisan Mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

23.04.2013 09:22

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Çat mesajında "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

" 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında , millet iradesinin vücut bulduğu 23 Nisan 1920 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi gereğince ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.

Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'yla, bir milletin haklı mücadelesi ve özgür iradesi galip gelmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyyen var olmasının, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güveninin ifadesi olarak armağan etmiştir. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden müstesna bir bayramdır.

Şanlı geçmişimizden ders çıkararak yarının büyüklerinin vatan ve millet sevgisi doğrultusunda yetişmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görevdir.Cennet vatanımızı teslim edeceğimiz, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek ise hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93'üncü yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat'ın 23 Nisan Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement